Plats för hållbarhet

Folkbildning för en hållbar framtid! Vi på studieförbundet Vuxenskolan i Jämtlands Län vill tillsammans med dig och resten av länet skapa möjligheter att lära sig mer om, och också aktivt agera, i det omställningsarbete som vi i Jämtland behöver göra för vår gemensamma hållbara framtid! För oss som folkbildare hänger demokrati och hållbarhet ihop! Det är också viktigt att en hållbar utveckling ger rättvisa förutsättningar för medborgarna att bo och verka i landet.

Bli klimatambassadör på SV!

Bor du i Jämtland/Härjedalen och vill engagera dig för klimatet?


Som SV Klimatambassadör kommer du bland annat kunna ta uppdrag, hålla kurser och delta i hållbarhetsprojekt via oss. Dessutom blir du del av ett inspirerande nätverk av klimatkämpar!


Hör av dig till oss så berättar vi mer!

063-12 34 00  jamtlandslan@sv.se

Hållbart studiematerial

Vi har flera studiematerial som du och din familj, vänner, bekanta eller förening kan bli inspirerande av.

Låt dig inspireras till nya hållbara tankegångar du med!


Hållbar Samtalskortlek 

Reflektera, prata, agera och få mer kunskap om hållbara textilier.

Enkelt, roligt och lärorikt!

Textil- och modeindustrin kräver stora mängder resurser och har negativ påverkan på både miljö, klimat och hälsa. Med kortlekens hjälp kan vi prata om vad som är textilsmart, vilka smarta val vi kan göra för miljön.


Hållbara tillsammans - en studiecirkel för dig som vill göra världen bättre – tillsammans!

Är det svårt att prata om hållbarhet fast du gärna vill?

Är du orolig för vilken värld vi kommer att lämna över till våra barn?

Är du en av dem som vill gå från ord till handling?

 

Klimatsamtal - du är väl med?

"Det är nu det gäller! Det är den här tiden, just nu, som spelar roll, som vi kommer att se tillbaka på. Vad gjorde vi av den?"

Du som deltar i denna cirkel har tagit första steget till att vara en del av lösningen på klimatkrisen.


Klimatinfo för alla är boken som ska bidra till en mer faktabaserad klimatdebatt, ge dig bättre förståelse för din klimatpåverkan och konkreta exempel på vad privatpersoner, Sverige, EU och världen kan göra för att klara klimatomställningen. Boken är ett samarbete mellan Tankesmedjan Fores och Studieförbundet Vuxenskolan.


Klimatsamtal i Burgsvik

Klimatsamtal i Burgsvik – ett material som inspirerar dig till att tänka, tycka och samtala om den kommande stora samhällsomvandlingen som vi alla står inför. Här med ett lokalt grepp.

Nätverket Gretas Gamlingar bjöd sommaren 2020 in till ett antal klimatsamtal i Burgsvik på södra Gotland. Det blev en succé och ett tryckt material – passande att användas både hemma vid köksbordet och på arbetsplatsen, i föreningen och som studiecirkel.

Hur kan du och jag tänka, planera och agera?

Ta del av våra kurser och evenemang som handlar om hållbarhet!