Högläsning

Att njuta av litteratur är en glädjekälla både för den som läser och den som lyssnar. En lässtund tillsammans skapar samvaro, stimulans och samtal. Våra högläsningscirklar sätter guldkant på vardagen för de äldre och vi värnar särskilt de som har demens. Vi kommer till boenden i Kalmar län med en engagerad högläsare som har med sig bra och lättlästa böcker. Du som högläsare får utbildning, gemenskap med andra högläsare och framförallt en värdefull och mycket uppskattad uppgift.

Vi älskar högläsning!

Vi älskar högläsning och vi vill gärna bli fler! Högläsning är ett uppskattat inslag på äldreboenden och träffpunkter, något som sätter guldkant i vardagen för många äldre. Verksamheten finns i hela landet och i Kalmar län genomför vi nätverksträffar för våra högläsare ett par gånger per år. Under dessa träffar får du träffa andra ideella eldsjälar, prata böcker och möjlighet att dela tips och trix med varandra ges.


Kontakta ditt lokala kontor om du vill bli högläsare. Välkommen in i vårt gäng!

Läslustwebben

Läslustwebben är en digital plattform för ideella högläsare hos Studieförbundet Vuxenskolan. Den kan också användas av bibliotekarier och arbetsgrupper som jobbar tillsammans med SV.


Inspiration. Här kan du ta del av inspirerande filmer, tex om hur du använder din röst eller övningar i mindfulness.

Kunskap. Lär dig mer om demens och bemötande eller hur olika kommuner jobbar med kultur i äldreomsorgen.

Boktips. Här hittar du tips på bra och lättläst litteratur. Boktipsen delas av förlag, bibliotekarier och andra högläsare.


Vill du ha tillgång till Läslustwebben? Hör av dig till vår verksamhetsutvecklare Anna-Karin Cederstrand Karlsson på anna-karin@sv.se eller 070-455 25 03. Glöm inte ange vem din lokala kontaktperson på Studieförbundet Vuxenskolan är.