SV Kronoberg

Hitta ditt lokala kontor:

Kommande evenemang och kurser

Välkommen till SV Kronoberg

Studieförbundet Vuxenskolan i Kronoberg är en del av landsbygdsrörelsen och bedriver folkbildning i form av studiecirklar, kurser, kultur och föreningsaktiviteter. Vi finns med vår verksamhet i alla länets åtta kommuner. Vi har egna bemannade kontor i fyra av länets kommuner.

Aktuellt

Vi storsatsar på silversmide

Nu har vi renoverat och startat en egen silversmidesverkstad på Blockvägen i Växjö

SVs cirkelledare utsedd till Årets folkbildare i Kronoberg

Elin Eliasson, undersköterska i Älmhult, kände att kommunen inte prioriterade tillräckligt för att säkerställa att personalen inom äldreomsorgen hade tillräckliga kunskaper i svenska. Istället för att vänta på förbättringar bestämde hon sig för att agera och startade en studiecirkel på sin fritid. Nu prisas hon för sin insats och har fått den hedersamma utmärkelsen "Årets folkbildare" i Kronoberg 2023.

SPF Seniorerna Kronobergsdistriktet och Studieförbundet Vuxenskolan Kronoberg genomgår historisk HBTQI- certifiering för att öka kunskap om allas lika värde och inkludering

I en historisk satsning har både Studieförbundet Vuxenskolan Kronoberg och SPF Seniorerna Kronobergsdistriktet genomgått en omfattande HBTQI-certifiering. Detta markerar inte bara en milstolpe för de två organisationerna utan också för SPF som den första pensionärsorganisationen i landet att genomföra en sådan certifiering.