2024-06-11

Ny projektledare för insatser på Kulturfabriken

Välkommen Emma Hansson Löfgren, berätta lite om dig själv och vad du främst kommer att jobba med här hos oss på SV Malmö!

”Innan jag började här så har jag bland annat varit med om att starta upp Teaterakademins dagliga verksamhet, ett unikt samarbete mellan Funktionsstödsnämnden i Malmö och Moomsteatern. Syftet är att förbereda skådespelare med funktionsvariationer för ett professionellt arbete inom teater och scenkonstbranschen.

 

Tidigare har jag jobbat som drama och teaterpedagog på Kulturskolor och i olika interdisciplinära konstprojekt, som är ett finare ord för projekt som blandar olika konstuttryck hejvilt! Tex ljudverk, dans, teater och musik J

 

Hos er ska jag projektleda två insatser som riktar sig till funkisar och HBTQI-personer som är intresserade av olika kulturyttringar. Genom att samarbeta med olika föreningar och människor inom målgrupperna hoppas jag kunna skapa kreativa, lustfyllda och trygga möten på Kulturfabriken i höst!”

 

Hur känner du för folkbildning och att få jobba med det?

 

”Folkbildning är något av det bästa vi har! Jag har under åren haft stor nytta och användning av Studieförbund där jag startat studiecirklar tillsammans med musiker och skådespelare. Dessa ledde till att vi hade utrymme och möjlighet att skapa och repa upp föreställningar som vi senare kuskade runt med i hela Sverige. Det är viktigt att det finns öppna kreativa mötesplatser! Det är något fortbildning kan bidra med och som jag är stolt över att få vara en del av!”


Är du nyfiken på insatserna Emma nämnde? Kontakta henne på emma.hansson.lofgren@sv.se för mer information!