Utbildning i Norrbotten AB

Utbildning i Norrbotten AB, ett dotterbolag till SV Norrbotten. Verksamheten drivs med folkbildningens värdegrund, bildnings- och deltagarsyn, som grund. Den bygger på lyhördhet, engagemang, meningsfullhet, delaktighet och självbestämmande.

Rusta och matcha

Rusta och matcha är Arbetsförmedlingens program för dig som är arbetssökande och i behov av stöd och hjälp för att snabbare nå målet – få ett arbete eller börja studera. Vi har genom åren skaffat oss en stor verktygslåda med aktiviteter just för att få fram människors inneboende resurser. Vår individuella matchning uppnår goda resultat, vi hjälper dig framgångsrikt vidare mot målet - ett arbete eller studier.


Hur går det till?

  • Din handledare träffar dig regelbundet och enskilt för samtal.
  • Handledaren hjälper dig med kartläggning, planering och vägledning i ditt jobbsökande eller mot studier.
  • Du får möjlighet att ta del av en stor mängd aktiviteter om arbetsmarknad och arbetsliv, orientering inom olika yrkesområden, att hitta och söka jobb, att stärka din digitala kompetens, att stärka dina svenska språkkunskaper, hjälp med utformning av CV och personligt brev m.m.
  • Vi hjälper dig att hitta jobbmöjligheter i våra nätverk av arbetsgivare och samverkanspartners.


Hur blir jag deltagare i programmet?

För att få börja programmet krävs det att du är inskriven på Arbetsförmedlingen och har ett beslut för Rusta och matcha. Om du vill ansöka till Rusta och matcha så kontakta Arbetsförmedlingen och välj oss, Utbildning i Norrbotten AB, som leverantör.


Vill du veta mer? Välkommen att kontakta oss!


Arvidsjaur, Piteå, Luleå

Anna Gren anna.gren@sv.se 070-539 71 74

Kiruna

Marie Carlsson marie.carlsson@sv.se 070-290 28 27

Haparanda

Tamara Grenevall tamara.grenevall@sv.se 070-300 80 12

Stärka vardags- och/eller yrkessvenska

Har ni medarbetare som har behov av att lära sig grundläggande svenska och/eller lära sig svensk terminologi inom er bransch? Kontakta oss för ett förutsättningslöst möte, anna.gren@sv.se, 070-539 71 74