#DärförSV

Folkbildningen bubblar av verksamhet som når många människor i deras vardag. Under #DärförSV samlar vi berättelser som hjälper oss att förklara och visa värdet med folkbildning och studieförbund. Här får du ta del av några röster som finns inom SV Örebro län.

Studieförbundet Vuxenskolan: ”En plats att känna sig välkommen på”

En viktig del i studieförbundens verksamhet är att skapa mötesplatser där människor kan träffas och bilda sig på sina egna villkor. Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län är inget undantag. Här får du möta Jan-Olof, basist och akvarellkonstnär som menar att SV bidrar med kunskap, en plats att utvecklas på, och en plats att känna sig välkommen på.


Jan-Olof Atterfors, Cirkelledare och deltagare

"Jag gick dit för musiken och hittade dans och poesi"

SV och deras musikstudio Pennysound Studio har blivit en jätteviktig plats för mig där jag har utvecklats väldigt mycket inom mitt artisteri. Jag får stöd, coaching, nätverk och en plats att gå till. Jag gick dit för musiken och hittade dans och poesi.


Nafisa Mustaf Cali, artist

"Studieförbunden är avgörande för så många av oss"

"Under vingen Örebro län" är en ideell anhörigförening som riktar sig till personer som har förlorat barn eller syskon genom dödsfall. Föreningen samverkar med SV Örebro län, och en gång i månaden fylls våra lokaler på Fabriksgatan i Örebro av personer som kommit för att finna stöd och dela sorgen med andra genom samtalsträffar.


Maria Eremo, Under vingen

Foto: Pia Gyllin


Rockkör enar äldre i Örebro

Glädje, gemenskap och rock n’roll! Rockkören är en del av studieförbundens breda verksamhet i Örebro län. – Jag kan inte tänka mig en tillvaro utan kören, säger Lisa Dahlgren, 75, från Örebro.


Lisa Dahlgren, Rockkören Grand Rockers

"Studieförbundet Vuxenskolan betyder möjligheter"

Du kanske undrar vad studieförbunden gör, och varför de ska finnas? För artisten och musikern Gary Pearson är det enkelt. Studieförbundet Vuxenskolan (SV) betyder möjligheter. Möjligheter till utveckling, arbete och glädje för många!


Gary D. Pearson, Artist

"För mig personligen och för hela föreningen betyder SV jättemycket!"

Min första kontakt med SV var för många år sedan, under en föreläsning som SV höll i tillsammans med ÅSS riks. Jag kände redan då att detta var helt rätt forum för mig, och förstod även att behovet av en ångestförening i Örebro var stort. Efter flera år vågade jag tillslut vara med och starta föreningen, i nära samarbeta med SV. För mig personligen och för hela föreningen betyder SV jättemycket!


Carina Wilson, Ångestföreningen

"Får SV minskade resurser tvingas vi troligen lägga ner den vidareutveckling vi planerat för"

Samarbetet har gjort att vi utvecklats som individer och grupp i digitala medier, foto och filmskapande. Nu hittar fler till oss via våra digitala kanaler, om SV får minskade resurser tvingas vi troligen lägga ner den vidareutveckling vi planerat för. Vilket sannolikt får negativa konsekvenser för de viktiga arbetet att föra industrihistorien vidare.


Stefan Nylén, Brukspojkarna (Borfors industrimuseum)