2023-10-22

Äldre- och anhörigdagen i Karlskoga

KARLSKOGA: Den 5 oktober var det dags för Äldre- och anhörigdagen på Folkets hus i Karlskoga. Det blev en lyckad dag med omtyckt föreläsning, utställare och många besökare.

Över 130 besökare kom för att ta del av en omtyckt föreläsning, möta representanter från både föreningslivet och offentlig verksamhet och prova på olika aktiviteter.

Jonas Ljungkvist, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län, berättar att syftet är att bidra med sammanhang och kunskap för anhöriga och äldre. Redan under 2022 inledde Karlskoga kommun, Karlskoga hem, SV och RF Sisu ett samarbete kring planeringen och genomförandet av Äldre och anhörigdagen 2023. 


– Vi vill vara en självklar samverkanspart för arrangemang som detta, som kombinerar kunskap, kontakt, inspiration och kultur. Årets upplaga blev en fin uppföljning av 2022 års version, nästa år kan det bara bli ännu bättre!


Det finns stort engagemang i Karlskoga kommun

Maria Östby, verksamhetsutvecklare SV Örebro län, upplever att Karlskoga är en kommun som rymmer stort engagemang.


– Karlskoga är en fantastisk kommun att arrangera tillfällen likt Äldre- och anhörigdagen. Det finns ett stort engagemang hos besökare, utställare och personal inom kommunens verksamheter.


När vi går samman och bidrar med olika innehåll utifrån våra kunskaper blir det ofta uppskattade arrangemang med ett innehåll som passar många, fortsätter Maria som hoppas på fler liknande arrangemang under 2024.


__________

I BILD: Arbetsgruppen för Äldre- och anhörigdagen 2023, från vänster Jonas Ljungkvist, Maria Östby, Karima Loucif Müller, Magdalena Åsgärde och Liliana Cortes Insignares.

__________