2023-06-25

DansVariation, vilken succé!

ÖREBRO: Den glada duon i bild, cirkelledaren Monica Andersson och verksamhetsutvecklaren Pernilla Löfquist Wedin, var de som tog DansVariation till SV Örebro län. Sedan första tillfället i slutet av december 2022 har vi anordnat DansVariation på 29:an i Örebro, och oj vilken succé!

Vid det första tillfället i slutet av 2022 gästades vi av dansledarna Joakim och Manar från DansVariation (SV-verksamhet som utgår från Stockholm) som kom för att hjälpa oss i gång. Vi har även haft ett fint samarbete med föreningen Kultur och Kvalitet, som har hjälpt oss att sprida ordet för att locka till dans och glädje för personer med funktionsnedsättning. 


Intresset för dansen är stort!

Monica som håller i våra danspass berättar att intresset under vårterminen 2023 har visat sig vara stort! Det har lockat härliga människor med olika förutsättningar till dans. När det är dags för dans fylls salen av hjärtlig och glad energi från både deltagare och deras fantastiska ledsagare. 


– Det är så kul att intresset visat sig vara så stort! Jag har fått uppleva så fina stunder tillsammans med deltagarna. Det är rörande när en deltagare i rullstol verkligen anstränger sig, med ledsagarnas hjälp, för att resa sig upp ur stolen för första gången på väldigt länge. Det värmer mitt hjärta, säger Monica. 


Till en början var passen öppna och man behövde inte anmäla sig. Men i takt med att allt fler kom har vi börjat ta in föranmälan, dels för att vi inte kan vara för många i salen samtidigt, dels för att alla ska få ut så mycket som möjligt av passet. 


Vi har hittat en till ledare, så i höst blir det ännu mer DansVariation!

För att möta efterfrågan har vi rekryterat ytterligare en ledare, Åsa, som kommer att hålla i egna pass i DansVariation. Till hösten kommer vi att arrangera DansVariation varannan vecka på 29:an, och även på den dagliga verksamheten på Opalen i Örebro. 


– Jag blev väldigt glad när kommunen kontaktade oss och ställde frågan om DansVariation. Det är ett gott betyg på vår verksamhet när den efterfrågas av andra organisationer, säger Pernilla. 


Även Monica ser fram emot en höst med ännu mer dans. Under terminen har hon byggt fina relationer med deltagarna och följt deras utveckling. Hon berättar deltagare vars mod växer, glädje som uttrycks genom sång och ansikten med stora leenden. 


– Det är så roligt att se hur alla har utvecklats under den här terminen. Jag blir alldeles varm inombords när jag tänker på det. Det har även kommit in önskemål om en dansgrupp för döva och kanske en teatergrupp. Det blir en spännande höst, avslutar Monica!


–––––––––––––

I BILD: MONICA ANDERSSON OCH PERNILLA LÖFQUIST WEDIN, SV ÖREBRO LÄN.

–––––––––––––