2023-10-16

Föreläsning om naturen på Seniorveckan i Lekebergs kommun

LEKEBERG: Den 6 oktober föreläste verksamhetsutvecklare Maria Östby om ”Naturens hälsofrämjande effekter” under Seniorveckan i Lekebergs kommun. Syftet var att bidra med kunskap och inspiration om hur naturen kan bidra till välmående.

Maria berättar att SV ofta kontaktas i samband med seniorveckor och 2023 år var inget undantag. Seniorveckan i Lekeberg bjöd på ett gediget program där SV Örebro län var en av många programpunkter. Under veckan fick deltagarna ta del av allt från teater och musik till rörelseaktiviteter, fågelskådning, hantverk och föreläsningar.


När Maria kom till Furuhöjden i Mulhyttan, Lekebergs kommun möttes hon av 15 engagerade åhörare som kommit för att ta del av föreläsningen ”Naturens hälsofrämjande effekter”. Det blev ett fint utbyte av personliga historier och tankar om naturen som källa till välmående.


– Det var väldigt roligt att åka till Mullhyttan och träffa engagerade åhörare där det fanns gott om historier och tankar kring naturen och olika miljöer som får oss att må bra. Jag hoppas att jag får träffa dem igen, säger Maria.

Efter föredraget blev det fika och trevliga samtal kring naturmotiv och olika naturmiljöer. På plats fanns bland annat en mycket engagerad fotograf.


Ett arrangemang i samverkan 

Seniorveckan arrangeras i samverkan med Sydnärkes folkhälsoteam och Lekebergs kommun. SV deltar för att nå ut med ökad kunskap, bidra till social gemenskap och för att nå fler personer och aktörer i länet. 


En del av ”En miljö för gemenskap”

Föreläsningen "Naturens hälsofrämjande effekter" har tagits fram inom ramen för SV Örebro läns projekt ”En miljö för gemenskap” 2022–2023. Ett projekt där Maria Östby är ansvarig verksamhetsutvecklare.


––––––––––

BILD: Två glada seniorer i pastellfärgade kläder. Bilden är från en bildbank.

__________