2023-11-27

Föreläsning om Parkinson och egenvård med Sara Riggare

ÖREBRO LÄN: Onsdag den 22 november genomförde vi en hybridföreläsning med Sara Riggare om Parkinson och egenvård. Föreläsningen arrangerades i tillsammans med Parkinson Örebro län.

Sara fanns med på länk via Zoom och åhörarna deltog digitalt, hemifrån och från SVs lokaler på Fabriksgatan 8 i Örebro. Det blev ett lyckat tillfälle som uppskattades av både åhörare och förening.


– Vi har gjort en digital resa tillsammans, det känns väldigt roligt. Både den digitala utvecklingen som vi gjort, och att vi kunde arrangera en föreläsning med en efterfrågad föreläsare, säger Maria Östby, verksamhetsutvecklare SV Örebro län.


En digital resa

Föreningen har sedan pandemin varit mycket engagerade kring digitala lösningar, i form av "Våga vara digital" och digitala fördrag/frågestunder via Zoom med stöd av SV. När det var dags att planera verksamhet för 2023 fanns en önskan av att arrangera ett föredrag med Sara, spetsforskare inom Parkinson och egenvård.


– När vi sågs i våras för att planera vår gemensamma verksamhet bestämde vi oss för att ordna en hybridföreläsning (digitalt och på plats) för att så många som möjligt skulle kunna delta. Det blev ett hybridföredrag i sin finaste form med nöjda åhörare och bra teknik som gjorde det hela möjligt, avslutar Maria.


–––––

Bilden kommer från vår bildbank, och har ingen anslutning till föredraget.