2023-10-01

Förening i fokus 2023

ÖREBRO LÄN: I september 2023 välkomnade vi samverkande föreningar till vår föreningsvecka ”Förening i fokus”. Syftet var skapa mötesplatser för dialog, kunskap och samverkan.

Under veckan hade vi det stora nöjet att arrangera en rad olika aktiviteter för våra föreningar. Vi bjöd in till öppet hus i Örebro och Karlskoga, vi öppnade även upp för en smygtitt på våra nya lokal i Lindesberg. 


Föreningarna fick även ta del av föredrag om hur en omsätter en projektidé till en ansökan, ett föredrag om ”Förening i förändring”, samt ”Studieförbund och förening”.


De som kom för att delta fick möta verksamhetsutvecklare och annan personal från SV Örebro län, föreläsare och inte minst varandra.


– Det var roligt att träffa föreningarna som kommit för att lära sig mer kring projekt, det finns många idéer och stort engagemang, säger Linda Nors, enhetschef utveckling, projekt och uppdrag, SV Örebro län.


Syftet var att visa vad vi kan tillföra föreningarna, och öppna upp för tankar om vad vi kan göra tillsammans.


Maria Östby, verksamhetsutvecklare SV Örebro län och berättar att vi under tidigare år har arrangerat ”Vecka 36” som var vår föreningsvecka inom funktionsrätt, men att syftet med årets vecka var att bredda till fler föreningar.


––––––––––

I bild syns verksamhetsutvecklare Pernilla Löfquist Wedin tillsammans med föreningsrepresentanter som kommit på öppet hus i Örebro. 

––––––––––