2023-06-14

Föreningar bjöd seniorer på föreläsningar på Nickkällan i Karlskoga

KARLSKOGA: Under våren 2023 arrangerade vi föreläsningar om glaukomsjukdom, sköldkörtelproblematik och afasi vid träffpunkt Nickkällan i Karlskoga. Föreläsningarna är resultatet av ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län, föreningslivet och Karlskoga kommun.

Under våren 2023 arrangerade vi föreläsningar om glaukomsjukdom, sköldkörtelproblematik och afasi vid träffpunkt Nickkällan i Karlskoga. Föreläsningarna är resultatet av ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län, föreningslivet och Karlskoga kommun.


Nickkällan är en träffpunkt för stadens alla äldre och här arrangeras olika föredrag, kulturinslag och aktiviteter för att främja hälsan och gemenskap. SV Örebro län har föreläst där tidigare, och under våren kunde vi bidra till att representanter från Afasiföreningen, Glaukomföreningen och Sköldkörtelförbundet kom för att föreläsa. Totalt lockades över 60 personer till föreläsningarna som bjöd frekventa besökare vid Nickkällan på nya ämnen och ny kunskap. Det bidrog även till att personer som inte besökt Nickkällan tidigare kom för att lyssna. 


Studieförbunden länkar samman det offentliga med föreningslivet

Maria Östby, verksamhetsutvecklare på SV Örebro län berättar att studieförbunden fungerar som en länk mellan det offentliga, i det här fallet Karlskoga kommun, och föreningslivet.


– Det är alltid roligt när vi kan bidra till att dessa möts. Vi kontaktade några av våra samverkande föreningar och resultatet blev ny kunskap och gemenskap för äldre, och en fin möjlighet för våra föreningar att knyta nya kontakter på fler platser i länet.


Maria hoppas på fler liknande arrangemang även under 2024!


- Karlskoga är en fantastisk kommun att samverka med som studieförbund! Det finns ett stort engagemang hos personal inom kommunens verksamheter, i föreningslivet och hos besökarna. Tillsammans blir det uppskattade arrangemang för alla inblandade!


––––––––––

I BILD: En blå fjäril i grönt gräs. Fjärilen symboliserar sköldkörteln då den har samma form som en fjäril.

––––––––––