2023-06-24

Föreningsliv – Nytt profilområde

HELA SV: När föreningar får chans att växa, då stärks också demokratin Studieförbundet Vuxenskolan har länge haft en central roll inom utvecklingen av det lokala föreningslivet och tillgången på kultur i hela Sverige. Nu satsar SV ytterligare på föreningslivet genom att anta det som ett av fyra nationella profilområden.

– Vi på SV Örebro län välkomnar föreningslivet som gemensamt profilområde för hela SV. Folkbildningen och föreningslivet engagerar många ideella krafter. Tillsammans skapar vi verksamhet och mötesplatser för samtal, bildning och samverkan. Vi är övertygade om att folkbildningen och föreningslivet har en avgörande roll för att bygga ett hållbart samhälle med en stark demokrati, säger Fredrik Wallin, avdelningschef SV Örebro län.


Fredrik fortsätter och säger att föreningslivet redan idag är inskrivet som ett fokusområde i SV Örebro läns verksamhetsplan. Att det nu är antaget som område över hela landet ger mer kraft och gemensam riktning för arbetet. 


Klubbades på stämman i maj

Beslutet om profilinriktningen togs på Studieförbundet Vuxenskolans förbundsstämma den 13–14 maj i Linköping där över 200 ombud deltog.


Läs hela pressmeddelandet från Studieförbundet Vuxenskolan.