2022-03-21

Fråga juristen: Framtidsfullmakt

ÖREBRO: Under åren har vi arrangerat flera föreläsningar om framtidsfullmakt, anhörigbehörighet och godmanskap tillsammans med Anna Skult, jurist vid Ludvig & Co. I februari var det dags igen, den här gången i samarbete med Anhörigcentrum, Örebro.

Vi har ett fint samarbete med Anhörigcentrum i Örebro som ger personer som vårdar eller stöttar en närstående som är långvarigt sjuk, äldre eller har en funktionsnedsättning möjlighet att möta andra i liknande situation. 


Framtidsfullmakt är en relativt ny form av fullmakt som många är intresserade av och vill veta mer om. Maria Östby, verksamhetsutvecklare SV, berättar att Anhörigcentrum sett att vi anordnat föreläsningar inom området och ett samtal ledde till ett gemensamt tillfälle av "Fråga juristen". 


– Jag tog kontakt med Anna Skult, jurist vid Ludvig & Co som tidigare haft uppskattade föreläsningar på temat tillsammans med oss. Onsdagen den 23 februari fylldes Brolyckans Träffpunkt med närmare 25 besökare som kommit för att lära sig mer om framtidsfullmakt, berättar Maria. 


Våra föreläsningar ger deltagarna möjlighet att komma i kontakt med en jurist som kan ge information, svara på frågor och ge vägledning under lättsamma former. 


– Vi vill sänka tröskeln och underlätta för den enskilde att få kunskap och kontaktvägar som är värdefulla i rollen som anhörig. Det är dessutom ett stort nöje att lyssna till Anna som är både tydlig och engagerad i ämnet, avslutar Maria.


––––––––––

I BILD: ANNA SKULT, JURIST, MARIA ÖSTBY, SV OCH MARIE TÖRNQVIST ANHÖRIGCENTRUM.

––––––––––