2023-06-14

Funktionsrätt – Nytt profilområde

HELA SV: Studieförbundet Vuxenskolan är idag störst bland alla Sveriges studieförbund när det kommer till att erbjuda livslångt lärande och kultur till personer med funktionsnedsättning.

Nu satsar SV ytterligare på verksamhet för, av och med personer med funktionsnedsättning genom att anta funktionsrätt som ett av fyra profilområden.


– Vi på SV Örebro län välkomnar funktionsrätt som nytt profilområde. Målgruppen har en självklar plats i vår verksamhet och vi verkar för att alla ska ha möjlighet att lära sig nya saker, skapa nya sociala kontakter och delta i samhället. Vi har tidigare drivit ett tvåårigt Arvfondsprojekt "SV Kulturcollege" där vi tog fram en eftergymnasial utbildning för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Vi har även erbjudit cirklar om politik inför valåren "Mitt val", cirklar i "Min säkerhet" och arrangerat "Må bra-grupper" och andra aktiviteter. Så det här känns helt i linje med vad vi vill göra, säger Fredrik Wallin, avdelningschef SV Örebro län.


Klubbades på stämman i maj

Beslutet om profilinriktningen togs på Studieförbundet Vuxenskolans förbundsstämma den 13–14 maj i Linköping där över 200 ombud deltog.


Läs hela pressmeddelandet från Studieförbundet Vuxenskolan