2023-06-03

Linedance på Marknadsafton

ÖREBRO: Under Marknadsafton den 1 juni 2023 var vi på plats med Linedance tillsammans med cirkelledaren Monica Andersson. Monica i klädd cowboyhatt och väst med mikrofon och högtalare fick igång danspulsen på Drottninggatan i Örebro.

Marknadsafton är en årlig tradition som fyller Örebros gator och torg med knallare, utställare och besökare. Det doftar munkar och brända mandlar lång väg, kläderna i marknadsstånden vajar i vinden och det bubblar av folkliv. I år stod SV Örebro län och Monica för ett inslag av linedance mitt på Drottninggatan och omkring 60 personer lät sig ryckas med och testade att dansa linedance.


– Linedance på Marknadsafton, vilken kul grej! Det här får bli ett återkommande inslag på detta stora evenemang i Örebro. Det var så kul att så många både provade att dansa och att så många stannade upp och tittade på och klappade takten, säger Monica. 


Folkbildningen och föreningslivet får det att bubbla!

Även om du kanske inte tänker på det så finns folkbildningen och föreningslivet närmare än du tror. Vi finns där människor finns och verkar för att skapa platser för människor att mötas, utöva gemensamma intressen och glädjas i gemenskap med andra.