2023-08-15

Ny verksamhetsutvecklare i Bergslagen, säg Hej till Kristina!

LINDESBERG: Vi har tidigare berättat att vi satsar i Bergslagen med en ny lokal i Lindesberg som ska bemannas av en verksamhetsutvecklare. Renoveringen av lokalen är snart klar, och vår nya verksamhetutvecklare är äntligen på plats hos oss. Säg Hej till Kristina Haglund, engagerad inom föreningsliv och hembygd, och tidigare ledamot i SV Örebro läns styrelse.

Till tjänsten som verksamhetsutvecklare i Bergslagen sökte vi efter en driven person med kunskap och erfarenhet från föreningslivet, hembygd och landsbygd. När Kristina fick höra om tjänsten kände hon att det var helt rätt för henne. Hon sökte och efter flertalet intervjuer med sökande stod det klart att Kristina var vår nya verksamhetsutvecklare.


– Jag har så länge jag minns varit aktiv i föreningslivet på ett eller annat sätt. Idag är jag aktiv i Hammarby bygdegård i Nora där jag bor. Jag är även ordförande i Örebro läns bygdegårdsdistrikt och har varit aktiv i Hela Sverige ska leva, Svenska Turistföreningen (STF) Bergslagen med mera, berättar Kristina.


Lokal närvaro och ett levande föreningsliv i Bergslagen

Kristina kommer att utgå från SV Örebro läns nya lokal på Kristinavägen 28 i Lindesberg, och jobba för att SV ska finnas med aktiviteter i Bergslagskommunerna, och även verka för ett levande föreningsliv.


– I mitt uppdrag kommer jag att ha mycket kontakt med föreningslivet för att utveckla föreningarna och deras verksamhet tillsammans med oss. Men det är verkligen inte allt! Jag kommer även jobba för att utveckla annan verksamhet i Bergslagen. Det kan vara allt från föreläsningar till studiecirklar inom folkhälsa, funktionsrätt, integration, musik och kultur. Det är fantasin som sätter gränserna, säger Kristina.


En levande landsbygd är något som Kristina brinner för. Hon berättar att hon under de senaste 16 åren har arbetat som säljare av bland annat choklad och bageriprodukter. Hennes jobb tog henne land och rike runt och hon har besökt många orter i vårt avlånga land.


– Jag har alltid förundrats över vilka krafter som finns i både större och mindre orter, i form av företagande såväl som föreningsliv. Jag värnar om landsbygden och anser att folkbildningen fyller en viktig roll genom att erbjuda aktiviteter i olika slag, och genom att bidra till ett aktivt föreningsliv där vi kan lära av varandra. Jag ser verkligen fram emot den här hösten, säger Kristina.


Vem hör av sig först?

Kristina vill väldigt gärna träffa er som är verksamma i Bergslagen. Hon kommer kontakta alla Bergslagsföreningar som samverkar med SV för att få höra mer om er. Så bli inte förvånad om hon ringer! Men det går lika bra att kontakta Kristina för att boka ett möte.


––––––––––

Snabb fakta om Kristina!

Favoritmat: Potatis i alla former!

Älskar: Att ta vara på vad naturen ger – bär, svamp och upplevelser!

Tycker inte om: Orättvisor

Favoritmusik: Rock

Gillar: Surdeg! Av den bakar hon bullar och bröd, gärna på säd hon malt själv.

Bonusfakta: Blev utnämnd till årets eldsjäl 2022 av Örebro läns bygdegårdsdistrikt.

––––––––––