2023-10-08

Ny verksamhetsutvecklare i Södra Närke, säg hej till Arash!

HALLSBERG: Sedan en tid tillbaka har vårt kontor i Hallsberg varit obemannat, men inte längre. Vi är glada att välkomna Arash Hosseini som verksamhetsutvecklare i Södra Närke. Han talar fyra språk, lyssnar gärna på folkmusik och dömer fotboll som ingen annan.

När det stod klart att vi behövde en ny kollega till Södra Närke sökte vi en driven person med ett hjärta för folkbildning, utveckling och relationer. Efter ett antal intervjuer med sökande stod det klart att vi hade svaret på hemmaplan.


Arash Hosseini har varit anställd på SV Örebro län i fem år och har jobbat inom integrationsområdet som cirkelledare i svenska och samhällskunskap. Arbetet har gett honom insikt i andra kulturer och en stor del har handlat om att bygga starka relationer till och mellan deltagarna. 


Började som verksamhetsutvecklare i oktober

Arash började sin nya tjänst som verksamhetsutvecklare den första oktober 2023 och utgår från SV Örebro läns kontor på Västra Storgatan 33 i Hallsberg. Fokus – att SV ska finnas med aktiviteter och verksamhet i Södra Närke. 


– Jag kommer att ha mycket kontakt med föreningar, cirkelledare, deltagare och samverkande organisationer för att utveckla verksamheten i Södra Närke. De kan vara studiecirklar, föreläsningar och aktiviteter inom folkhälsa, funktionsrätt, integration, musik och kultur, säger Arash. 


Lokal närvaro med mötesplatser för engagemang och gemenskap

SV strävar efter att vara en samhällsaktör som bidrar till levande landsbygder där det finns möjlighet för människor att utvecklas, ett rikt kulturliv som är tillgängligt för många och där det finns plats för gemenskap. För att det ska vara möjligt behöver vi ha lokal närvaro på olika platser i länet.


– Vi vill skapa verksamhet som lockar människor och som gör att människor träffas. Det är så viktigt med sociala mötesplatser där en kan dela tankar, erfarenheter och kunskap med varandra. Det stärker den psykiska hälsan och bidrar till ett samhälle i ständig utveckling. Jag utgår från Hallsberg, men hela Södra Närke är min bollplan, säger Arash. 


Arash, en folkbildande fotbollsdomare med tycke för folkmusik! 

Utöver att vara en folkbildande verksamhetsutvecklare är han också aktiv inom Svenska Fotbollsförbundet där han jobbar som fotbollsdomare. Ett uppdrag som ligger honom varmt om hjärtat. Han gillar även folkmusik, fisk och att umgås med sin dotter. 


SNABB FAKTA OM ARASH

Favoritmat: Fisk är det godaste som finns i hela världen!

Älskar att: Vara på fotbollsplanen och att döma en match! 

Tycker inte om: Rasism och diskriminering i samhället. 

Favoritmusik: Folkmusik är det absolut bästa!

Gillar att: Läsa bok och dansa med min dotter.

Bonusfakta: Pratar persiska, kurdiska, turkiska och svenska.


Hör gärna av dig

Arash vill gärna träffa dig som är verksam, eller har idéer på verksamhet, i Södra Närke. Tveka inte, hör gärna av dig!