2023-06-26

Nya medel till En miljö för gemenskap!

ÖREBRO LÄN: SV Örebro län har beviljats medel från Socialstyrelsen för att fortsätta arbeta med konceptet "En miljö för gemenskap" som syftar till att främja social gemenskap. Fokus är fortsatt att använda naturen som källa till välmående, nytt inför hösten är att aktiviteterna nu vänder sig till en bredare målgrupp.

Genom lättsamma aktiviteter så som promenader, guidade turer, föreläsningar och skapande aktiviteter får du som deltar möjlighet att umgås med andra, besöka nya platser och prata om både lätta och svårare ämnen. "En miljö för gemenskap" har tidigare varit riktat till seniorer, nu breddar vi målgruppen och öppnar upp för deltagare från olika åldrar och livssituationer.


– Flera av de som har deltagit i våra tidigare aktiviteter har uttryckt stor glädje över att få träffa varandra kring en gemensam aktivitet. De har uppskattat denna typ av organiserad aktivitet för att möta andra, lära lite nytt och vistas utomhus, berättar Maria Östby, verksamhetsutvecklare.


Ensamhet finns i alla åldrar

De flesta av oss upplever ensamhet under någon period i livet. I ungdomsåren när ingen verkar förstå en, vid en flytt till ny stad, vid separation eller förlust av en närstående. Många upplever även ensamhet vid pensionen då naturliga sociala sammanhang minskar.


– På SV Örebro län verkar vi för att på olika sätt främja social gemenskap. Vi tror att människor växer i mötet med andra! Jag ser fram emot att möta hösten i naturen tillsammans med tidigare och nya deltagare, säger Maria.