2023-10-15

Seniorveckan i Askersund

ASKERSUND: Den 3–4 oktober var det dags för Seniorveckan på Sjöängen i Askersund. Likt föregående år var Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län på plats med olika inslag under veckan: föreläsning om framtidsfullmakt, föredrag om fysisk och psykisk aktivitet, och musikunderhållning.

En vecka som syftar till att bidra med kunskap och gemenskap för äldre, då är det klart att SV vill vara med. Maria Östby, verksamhetsutvecklare, beskriver SV som en aktör med ett brett kontaktnät med olika föreningar och aktörer inom en bredd av ämnesområden. 


Under 2023 års seniorvecka bidrog SV med en föreläsning om framtidsfullmakt med Anna Skult, ett föredrag kring vikten av att träna både kroppen och knoppen med Birgitta Wallbom, och härlig musikunderhållning med Gary Pearson.


"Det är roligt att vi har den bredd av kompetens som vi kan erbjuda i samverkan med kommunen"


– Det är roligt att vi har den bredd av kompetens som vi kan erbjuda i samverkan med kommunen under en vecka som denna. Det blir bildningsinsatser för att kunna påverka sin situation, och även ett tillfälle att få underhållning i form av Gary som bjöd på nostalgisk musik. En riktigt fin mix helt enkelt, något som speglar vad vi studieförbund är.


Veckans aktiviteter fick positiv respons från besökare, föreläsare och artist samt kommunens kontaktperson. 


I samverkan med Askersunds kommun. 


––––––––––

BILD: Två glada seniorer i pastellfärgade kläder. Bilden är från en bildbank. 

––––––––––