2023-10-14

Studiecirkel om smartphones lockade många!

ÖREBRO: SV Örebro län samverkar med många olika föreningar i länet. Vi utgår från föreningarnas era behov och erbjuder stöd genom utbildning, inspiration och vägledning i föreningsfrågor och arrangemang.

Pernilla Löfquist Wedin, verksamhetsutvecklare SV Örebro län, berättar att en del i arbetet kan handla om att hjälpa föreningar utforska den digitala sfären. Under 2023 har vi bland annat genomfört studiecirklar om smartphones tillsammans med SPF Seniorerna Kamraterna i Adolfsberg, Örebro.


Föreningen ansökte om medel från Socialstyrelsen för att motverka ofrivillig ensamhet. Ansökan gick igenom och då ville de bland annat anordna en studiecirkel för att bli bättre på att hantera smartphones.


– Hans Emanuelsson från föreningen hörde av sig till oss och bad om hjälp. Vi planerade för fyra träffar där deltagarna fick möjlighet att lära känna sin mobiltelefon lite bättre, säger Pernilla.


Det blev uppskattade tillfällen med god uppslutning, både för att lära om Android och iPhone. Totalt deltog 32 personer som kom för att lära sig om Android och iPhone.


– Det var många som anmälde sig och kom, så det är ett högst aktuellt och viktigt ämne i ett samhälle som blir mer digitalt för varje dag. Ett lyckat samarbete mellan förening och SV.