2023-05-30

Summercamp för tredje året i rad!

ÖREBRO: Den 26–29 juni bjuder vi in till Summercamp för tredje året i rad, med stöd från Örebro kommun. Summercamp är en del av LOV Örebro med gratis lovaktiviteter för barn, unga och unga vuxna (10–22 år) i Örebro kommun. Syftet är att bidra till ett roligt och lustfyllt sommarlov!

Summercamp äger rum på 29:an (Storgatan 29 Örebro) och under de här dagarna finns möjlighet att testa på att dansa hiphop, K-pop eller delta på DansVariation, fota i studio, spela in en podcast eller skapa musik. I år erbjuder vi songwriting inom pop (leds av "Kuddrummet" vinnarna i P4 nästa) och rap, beatmaking och musikproduktion. 


Nytt för i år: Funkismåndag!

Pernilla Löfquist Wedin, verksamhetsutvecklare SV, berättar att alla aktiviteter som äger rum på måndagen den 26 juni är anpassade för personer med funktionsnedsättning. Den som önskar kan vara med på DansVariation – dans för alla, skriva låtar, spela in i studio eller dansa hiphop. 


– Konceptet utvecklas år för år, det är väldigt roligt. Vi har väldigt uppskattade grupper i DansVariation som dansar hos oss på 29:an, och det är så klart en del av Summercamp. I år erbjuder vi även workshops i text- och musik, och i hiphop-dans för målgruppen. Vi vill att alla ska kunna delta i vår verksamhet, oavsett individuella förutsättningar, säger Pernilla. 


Avslutning i A-salen på Kulturhuset Scenit

Summercamp avslutas på torsdag den 29 juni med en showcase-scen i A-salen på Kulturhuset. Då får alla som har varit med under veckan möjlighet att visa upp vad de har gjort och lärt sig. 


– Vi kör en fet avslutning för alla som varit med och testat på olika workshops. Vi kommer ha en scen på Kulturhuset i A-salen. Vi kör rap, beats, podcast, foto och dans - hiphop och k-pop. Vi hoppas att de som har varit med vill bjuda in vänner och familj för att visa upp vad de har gjort, avslutar Jon Daly Skoog, verksamhetsutvecklare SV. 


Bra att veta

  • Gratis
  • 10–22 år
  • Ingen anmälan
  • Vi bjuder på fika


Om du vill börja i en cirkel efter Summercamp kan en deltagaravgift tillkomma.