2023-05-13

Vår viktiga sköldkörtelhälsa

ÖREBRO: Den 3 maj tog 13 åhörare plats i vår lokal "Beatles" på Fabriksgatan 8 i Örebro. Lokalen var möblerad i biosittning och framför dem stod vår smarta "storskärm" redo. Det var dags att ta del av en digital föreläsning tillsammans Sköldkörtelförbundet i Örebro län.

Vår samverkande förening Sköldkörtelförbundet i Örebro län ville erbjuda medlemmar och allmänhet ett tillfälle för ökad kunskap och förståelse kring sköldkörtelproblematik. Samt informera om vad var och en kan göra för att stärka sin hälsa.


Tillsammans med SV Örebro län bjöd de in till föreläsning med Nadja Öström, utbildad och engagerad kring sköldkörtelhälsa. För att så många som möjligt skulle kunna delta ville föreningen erbjuda föreläsningen digitalt. Så när det var dags för föreäsningen att börja tog Nadja plats på skärmen framför åhörarna. Och den smarta tekniken gjorde det möjligt för åhörarna och Nadja att både se och höra varandra. 


– Vi önskar ge människor möjlighet att påverka sin situation och vi vill på olika sätt stötta det ideella föreningslivet som företräder människor med olika diagnoser och deras anhöriga. Med teknik och lokaler ger vi föreningar möjlighet att nå ut och ge allmänheten kunskaper och stöd kring sin situation, säger Maria Östby, verksamhetsutvecklare SV Örebro län. 


Maria fortsätter och berättar att mycket ställdes om digitalt under pandemin och att "Sköldkörtelförbundet Örebro län" var en förening som snabbt vågade testa både samtalsträffar och bokcirkel med digitala inslag.


– När önskan fanns om en digital föreläsning med en uppskattad föreläsare såg vi till att den kunde ske på plats i våra lokaler. Det visade sig bli en väldigt uppskattad kväll och representanter från föreningen lovordade tekniken, det är kul! avslutar Maria.