Pennysound Podcast

Pennysound Podcast är en plattform för poddar som spelas in av unga vuxna i Örebro län. Vi vill lyfta ungas röst i samhällsdebatten, det är ni som är vår framtid. Hos oss får du lära dig att planera, spela in och redigera podcasts. Skicka DM på Instagram @Pennysound_studio så bokar vi ett möte.

Podstudion

Pennysound Podcast är en del av SV Örebro läns musikstudio Pennysound Studio. När du spelar in hos oss får du tillgång till studion och professionell teknisk utrustning för podcasts. 


  • RØDECaster Pro™ 
  • RØDE PodMic x 4 st.
  • AKG K72 hörlurar x 4 st.
  • Adam Hall Stands S TBA 01 (stativ) x4 st.


Så här går det till

Hör av dig till oss om du vill testa att spela in podcast tillsammans med några vänner, eller bjuda in olika gäster. Innan du hör av dig är det bra om du har förslag på ämne och några olika teman som du vill prata om. Fundera över vad syftet är, och vad du vill förmedla. 

Vad kan du förvänta dig?

Hos oss får du tillgång till en professionell studio och stöd från kunniga verksamhetsutvecklare och cirkelledare. Att du får lära dig teknik och praktiska moment är givet. Vi stöttar även i frågor om innehåll – vad är okej att säga? Hur kan det du säger påverka dig och andra i din närhet?


  • Tillgång till podstudio
  • Teknisk support och stöd
  • Bollplank kring innehåll och upplägg
  • Möjlighet att publicera din pod genom Pennysound Podcast egen plattform – som finns där poddar finns. 


Vårt mål är att du ska kunna släppa en pod som håller hög teknisk kvalitet, och som tar plats i samhällsdebatten på ett schysst sätt. Det handlar om att säga vad man tycker och tänker, utan att kränka eller hänga ut någon annan.

Så här kan det låta!

Under 2023 stöttade vi unga som vill spela in podavsnitt och göra sina röster hörda, med stöd från Örebro kommun. Avsnitten finns "Där poddar finns" under vår plattform Pennysound Podcast. Här kan du lyssna till två pilotavsnitt från två olika podcasts: Ung Vuxen Podden och Jona med vänner.


Hör av dig om du också vill spela in pod!

Snabba frågor och svar

Hur gör man för att spela in podcast?

Skicka DM på Instagram @Pennysound_studio, eller hör av dig till Jon, verksamhetsutvecklare, så tar vi det därifrån!


OBS!

Via länken får du svar på vanliga frågor kring Pennysound Studio och rutiner i studion. De grupper som är i studion regelbundet har en studiecirkel och betalar en terminsavgift på 300 kr. De har förtur till vårt stöd och våra lokaler. 


Hör av dig så förklarar vi mer!