2024-05-31

Agora Kulturcenter 5 år

Vilken underbar dag vi fick vara en del av! Fredagen den 31/5 deltog vi från Studieförbundet Vuxenskolan Östergötland i firandet av Agoras femårsjubileum i Linköping, och vilket firande det blev!

Under dagen, från kl 11 till 20, kunde vi se hur ungefär 2200 besökare strömmade till Agora. Det var en fantastisk mix av människor: barn, ungdomar, vuxna och seniorer, personer från olika delar av Linköping och med olika bakgrunder från hela världen. Vi träffade både de som besöker Agora regelbundet och de som upptäckte denna plats för första gången.

Besökarna deltog i en mängd olika aktiviteter, allt från babymålning och live art till workshops med stränginstrumentet oud, linedance och improvisationsteater. Utomhus roade sig barnen med uppblåsbar fotbollsdart och sumodräkter, medan åskådarna njöt av dansuppvisningar, konserter, en orientalisk festival och modevisningar.Så fint att vara en del av ett stort gäng som samverkar i Skäggetorp Linköping.


AGORA - En kreativ mötesplats

ABF i Skäggetorp , Bilda Sydöst - kultur , Erikshjälpen Framtidsverkstad, Fenomenmagasinet , Glädjekällan, Heroes in Sweden - HIS , LinGo , LinkStep/ Stångåstaden , Medborgarskolan Linköping , UngPuls Linköping Skäggetorps ungdomsförening, Cecilia Gärding & Ung Puls Systrar, White Arkitektbyrå och Öppna förskolan Skäggetorp.