2024-06-16

Söderköpings bokhylla 2024

Flera föreläsningar av ett gäng gedigna författare och talare. Ihop med Riksteatern Söderköping, Söderköpings bibliotek och kulturkontor, Studieförbundet Vuxenskolan och Söderköpings Bokhandel & Antikvariat.

19 augusti ABBA - vemod undercover

Jan Gradvall, musikjournalist och författare ger oss en unik berättelse om musiksensationen ABBA. Boken Vemod undercover har beskrivits som en lysande skicklig djupdykning i den svenska musikhistorien.

Söderköpings Brunn, kl. 19

Biljett med plocktallrik och dryck: 380 kr (insläpp kl. 18)


26 augusti Hästarna, ryttarna och miraklet

Henrik Johnsson har jobbat med både tv och radio, programlett Melodifestivalen och nu senast skrivit en rafflande bok om det svenska hopplandslagets sagolika triumf under OS i Tokyo 2021.

Munkbrogatan 13, Logen Vidar, kl. 19

Hembakt fikabröd och kaffe/te ingår


2 september Böckerna om Betty - en tidsresa

Katarina Widholms serie om Betty har älskats av både läsare och kritikerkår. Romanerna har perfekt gehör för tidsandan i 40-talets Sverige och grundas i gedigen research, där Katarina läst tusentals tidningssidor, hushålls- och kokböcker, musik och film från tiden – allt för att lära känna Bettys värld.

Söderköpings Brunn, kl. 19

Biljett med plocktallrik och dryck: 380 kr (insläpp kl.18)


9 september Mina, dina och allas våra gröna rum

Gunnel Carlson är ett bekant ansikte från SVT:s trädgårdsprogram Gröna Rum. Hon har skrivit många trädgårdsböcker och gästar nu Söderköping för att prata om varför vi egentligen har trädgårdar och vad vi har dem till så här års. Munkbrogatan 13, Logen Vidar kl. 19

Hembakt fikabröd och kaffe/te ingår


Biljetter köps via www.kulturbiljetter.se eller på Söderköpings Bokhandel & Antikvariat.

Pris: 200 kr/person eller 160 kr med scenpass*


Riksteatern Söderköping, Söderköpings bibliotek och kulturkontor, Studieförbundet Vuxenskolan och Söderköpings Bokhandel & Antikvariat.