Samhälle

Utveckla ditt föreningsarbete

Alla ideella föreningar har inte samma behov, men föreningsarbetets grundläggande principer är gemensamma för alla. Vi erbjuder utbildningar där du får möjlighet att både spetsa dina föreningskunskaper och samtidigt utbyta erfarenheter med engagerade medlemmar i andra föreningar. Syftet är att du ska kunna utvecklas och inspireras i din roll samt dra nytta av andras erfarenheter och hitta synergier med andra föreningar. Ett rikt och väl fungerande föreningsliv är en viktig del av vårt samhälle och genom att arbeta tillsammans blir vi starkare!

HÖST 2023

Grunderna i föreningen 19 okt kl 18.00-20.30
Anmälan senast 12 oktober

• Ideellt engagemang
• Vad är en förening?
• Årsmötet – före, under, efter
• Styrelsens uppdrag och ansvar
• Välja och granska – valberedning och revision


Vårda din förening 9 november kl 18.00-20.30 EXTRAINSATT!
Anmälan senast 2 november

Hur får föreningen fler medlemmar och hur får vi fler att vara aktiva medlemmar?
Vem gör vad i föreningen och hur kan vi dela på arbetet så att alla orkar?
Vilka bjuder vi in till att bli medlem eller delta?

I den här utbildningen tittar vi på hur motivation och engagemang hänger ihop. Med hjälp av verktyget spridakunskap.se pratar vi om arbetsfördelning och hur din förening kan ta vara på kompetenser i styrelsen och föreningen. Vi ser också på områden för att hitta intresserade personer som kan bli nya medlemmar. Valberedning 23 november kl 18.00-20.30
Anmälan senast 16 november

Valberedningen – blodomloppet i föreningen! En funktion som är viktig att vårda hela året och inte bara inför årsmötet. Vi går igenom valberedarens roll och arbetsgången i uppdraget att ta vara på gamla och nya krafter i föreningen.


Kurserna vänder sig till dig som är förtroendevald i någon av våra grund-, medlems- och samverkande föreningar, ny som gammal, och som vill lära mer och utveckla dina föreningskunskaper. Vid fulltecknad kurs har folkbokförda i Västra Götalandsregionen företräde.
Varmt välkommen med din anmälan!

Du anmäler dig här: Kurser - SV Regionförbund Västra Götaland

Kursen är digital och sker i mötesverktyget Zoom. Länk till mötesrummet skickas ut till samtliga deltagare ett par dagar innan kursstart.

För frågor kontakta:
Ebba Jacobsson Verksamhetsutvecklare
SV Regionförbund Västra Götaland
ebba.jacobsson@sv.se
070-855 30 35