Att leda en förening och utveckla styrelseteamet

Information

Kursen "Att leda en förening och utveckla styrelseteamet" är speciellt utformad för styrelseledamöter i föreningar som vill utvecklas i sina roller och stärka sina föreningar. Den omfattar tre moduler, fördelade på tre olika tretimmarstillfällen, och är kostnadsfri för alla deltagare.

 

Modul 1: Strategisk ledning av styrelseteamet

Den första modulen ger en djupgående introduktion till hur man leder ett styrelseteam både strategiskt och operativt. Fokus ligger på att utveckla de nödvändiga färdigheterna för att säkerställa att styrelsen kan arbeta effektivt mot föreningens mål:

  • Styrelsens strategiska roll: Utforska hur styrelsen bidrar till att sätta och nå långsiktiga mål som driver föreningens framgång och hållbarhet.
  • Beslutsfattande och problemlösning: Utveckla förmågan att fatta välgrundade beslut genom att använda analytiska och kreativa metoder. Lär dig att identifiera problem, analysera dem och genomföra effektiva lösningar som främjar föreningens bästa intressen.
  • Resultatorienterad ledning: Lär dig att sätta tydliga mål och KPI (Key Performance Indicators) för att mäta framgång. Fokusera på att skapa en kultur av resultat och ansvarstagande inom styrelsen.
  • Anpassning till förändringar: Utforska hur man leder styrelsen genom förändringsprocesser och anpassar strategier efter nya utmaningar och möjligheter. Detta inkluderar förändringar i medlemskap, ekonomiska förhållanden och externa miljöfaktorer.


Modul 2: Ledarskap och kommunikation

Den andra modulen fokuserar på viktiga mjuka färdigheter som behövs för effektivt styrelsearbete:

  • Ledarskap i styrelsen: Deltagarna lär sig hur man leder och inspirerar andra styrelsemedlemmar.
  • Kommunikation: Här diskuteras hur man kommunicerar effektivt inom styrelsen, med föreningens medlemmar och med externa parter.


Modul 3: Samarbete och motivation i styrelsen

Den sista modulen täcker samarbete och hur man håller motivationen hög inom styrelsen:

  • Grupparbete i styrelsen: Deltagarna får verktyg och metoder för att arbeta effektivt tillsammans som en enhet.
  • Motivation: Strategier för att motivera både styrelsemedlemmar och föreningens medlemmar diskuteras och övas.


Arbetsformer

Kursen använder en blandning av teoretiska genomgångar, praktiska övningar och diskussioner. Denna metod säkerställer att deltagarna inte bara får teoretisk kunskap, utan även praktisk erfarenhet och möjlighet att diskutera och reflektera över sina lärdomar.


Våra kursledare

Tanja Dianova är en engagerad entreprenör och projektledare med ett kvarts sekel av erfarenhet inom att styra projekt som spänner över teknik, kultur och affärsliv. Hon har utmärkt sig genom att publicera fyra böcker på eget förlag, vilket vittnar om hennes drivkraft och innovation. Med en stark akademisk grund, inkluderande en magisterexamen inom teknik och teknologi samt fördjupade studier inom media, kommunikation, digital marknadsföring, och projektutveckling från Linköpings universitet och Högskolan Dalarna, förenar Tanja teknisk expertis med kreativt entreprenörskap och kommunikationsförmåga.

Yury Kazhura är en passionerad ledarskapskonsult med sexton års erfarenhet av att utveckla chefer och ledare över hela världen. Hans arbete har berikat ledare i över 30 länder, från Europa till Amerika, och inkluderar samarbeten med framstående företag som Alfa Laval, Scania och Skanska. Yury är känd för sitt engagerande sätt att förmedla kunskap genom praktiska metoder och verktyg baserade på senaste forskningen. Han har en gedigen akademisk bakgrund med magisterexamen från Stockholms universitet och Blekinge tekniska högskola, specialiserad inom management, strategiskt ledarskap, och psykologi, vilket gör honom till en välgrundad expert inom sitt område.


Denna kurs är en utmärkt investering i din kompetens som styrelseledamot och i din förenings framtid. Genom att delta i "Effektivt styrelsearbete i föreningar: strategi, ledarskap och kommunikation" får du verktygen och kunskapen för att leda med självförtroende och effektivitet. Ta chansen att stärka både din egen roll och hela föreningens verksamhet. Anmäl dig nu och gör en positiv förändring för framtiden!


Datum, tid och plats

Enligt överenskommelse


Mer information & anmälan

För mer information och för att boka, vänligen kontakta verksamhetsansvarig så att vi kan påbörja planeringen av er unika utbildningsupplevelse:

Cristina De Amaral, 013-31 40 70, cristina.de.amaral@sv.se


Läs Kursutvärderingen här

Startdatum:

Ej fastställt

Tid:

Ej fastställt

Antal tillfällen:

3

Veckodag:

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

43314

Plats:

Distans

18 500 SEK

Anmälan

Se informationstext.

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Östergötland