Lättläst version saknas
Tillbaka

Utveckla din förening

Alla ideella föreningar har inte samma behov, men föreningsarbetets grundläggande principer är gemensamma för alla. Vi erbjuder utbildningar där du får möjlighet att både spetsa dina föreningskunskaper och samtidigt utbyta erfarenheter med engagerade medlemmar i andra föreningar. Syftet är att du ska kunna utvecklas och inspireras i din roll samt dra nytta av andras erfarenheter och hitta synergier med andra föreningar. Ett rikt och väl fungerande föreningsliv är en viktig del av vårt samhälle och genom att arbeta tillsammans blir vi starkare!

 

Grunderna i föreningen 19 okt kl 18.00-20.30

  • Ideellt engagemang
  • Vad är en förening?
  • Årsmötet – före, under, efter
  • Styrelsens uppdrag och ansvar
  • Välja och granska – valberedning och revision

Länk till kursen HÄR.

 

Vårda din förening 9 november 18.00-20.30   EXTRAINSATT! 

Hur får föreningen fler medlemmar och hur får vi fler att vara aktiva medlemmar? Vem gör vad i föreningen och hur kan vi dela på arbetet så alla orkar? Vilka bjuder vi in till att bli medlem och delta?

I den här utbildningen tittar vi på hur motivation och engagemang hänger ihop. Med hjälp av verktyget spridakunskap.se pratar vi om arbetsfördelning och hur din förening kan ta vara på kompetenser i styrelsen och föreningen. Vi ser också på möjligheter för att hitta nya medlemmar.

Länk till kursen HÄR.

 

Valberedning 23 november kl 18.00-20.30

Valberedningen – blodomloppet i föreningen! En funktion som är viktig att vårda hela året och inte bara inför årsmötet. Vi går igenom valberedarens roll och arbetsgången i uppdraget att ta vara på gamla och nya krafter i föreningen.

Länk till kursen HÄR.

 

Varmt välkommen med din anmälan! 

Kursen är digital och sker i mötesverktyget Zoom. Länk till mötesrummet skickas ut till samtliga deltagare ett par dagar innan kursstart. 

 

För frågor kontakta: 
Ebba Jacobsson, verksamhetsutvecklare
SV Regionförbund Västra Götaland 
ebba.jacobsson@sv.se  
070-855 30 35

Kurserna vänder sig till dig som är förtroendevald i någon av våra grund-, medlems- och samverkande föreningar, ny som gammal, och som vill lära mer och utveckla dina föreningskunskaper. Vid fulltecknad kurs har folkbokförda i Västra Götalandsregionen företräde.