Lättläst version saknas
Tillbaka

Gratis offentlig föreställning i Lerum den 18:e

Välkommen till musikalen Inte ens doften av fuktig asfalt skulle kunna få mig att känna något nu som bygger på egna erfarenheter av att växa upp i skuggan av ett sjukt syskon. 

Föreställningen är skriven av Lina Persson tillsammans med hennes syster Susanna som lever med bipolär sjukdom. Den är baserad på deras egna upplevelser och erfarenheter genom gamla dagboksanteckningar. 
 
I föreställningen får vi följa två systrar, Johanna och Sofia. Genom Johannas depressiva och maniska skov får vi en intim inblick i hur det kan vara att leva med en psykisk sjukdom. Samtidigt får vi se hur anhörigskapet påverkar Sofia i hennes val i livet och hur hon ständigt fightas med sitt dåliga samvete gentemot sin syster. 

Efter föreställningen följer ett panelsamtal om unga anhörigas situation i Sverige idag med Anette Holgersson (V) Kommunstyrelsens stöd- och omsorgsutskott, Jessica Gustavsson Anhörigkonsulent, Lina Persson projektledare #vägraskuld och Isabell Efternamn ung anhörig. Moderator Linnea Isberg projektkoordinator #vägraskuld.

Onsdag den 18 maj kl 19.00 på Dergårdsgymnasiet

 

#vägraskuld är ett treårigt arvsfondsprojekt som ägs av Studieförbundet Vuxenskolan med målet att förändra förutsättningarna för unga anhöriga. Tillsammans med tio kommuner inom Västra Götalandsregionen skapar vi nu en metod som ska ge dessa ungdomar verktyg att ge sina egna berättelser den plats den förtjänar.

 

Så många som 50% av alla skolungdomar beräknas idag vara anhöriga på ett eller annat sätt och forskningen visar tydligt vad detta får för konsekvenser för såväl den enskilda individen som för samhället i stort. Detta vill och ska #vägraskuld ändra på.

VISA ALLA VISA FÄRRE