2023-03-22

Ukrainska flyktingar på besök hos Scandic

I förra veckan gjorde 17 ukrainska flyktingar studiebesök på Scandic Sjöfartshotellet inom projektet Språk för jobb. Under studiebesöket fick deltagarna information om arbetsuppgifterna på hotellet, anställningsmöjligheter samt vilka krav hotellet har på potentiella anställda.

Deltagarna fick en rundvisning på hotellet där de tittade på hotellrummen och fick information om hur det är att arbeta som städare. Deltagarna var mycket nöjda med studiebesöket och sin nya kontakt på hotellet och en del av dem kommer att söka sommar- eller extrajobb på Scandic.


Språk för jobb är ett projekt som skapar förutsättningar för ukrainska flyktingar att komma närmare den svenska arbetsmarknaden och samhället. Deltagarna studerar yrkessvenska med fokus på arbetsmarknad. Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm driver projektet med stöd av Tillväxt Region Stockholm


- Under våren kommer vi fortsätta göra studiebesök hos olika organisationer samt hålla en serie workshops för att skriva CV, säger Aleksandra Kharatian, ansvarig projektledare för Språk för jobb.