Lättläst version saknas
Tillbaka

Att hålla sina löften

Egentligen tycker jag inte om nyårslöften, de stressar mig. Ändå kan jag inte låta bli att avge åtminstone ett par stycken varje gång som klockorna ringer. Så även i år. Jag skulle kunna strunta i dem men har man lovat så har man.

2016 ska jag bli duktigare på att ge positiv feedback, jag ska börja skriva på min fjärde roman och jag ska inte låta mig nedslås av tillståndet i världen, utan försöka att bidra med att göra den lite bättre. Dessutom ska jag fortsätta att jobba läsfrämjande ty jag hävdar med en dåres envishet att läsning öppnar sinnen och gör oss till bättre människor.

Dessa är alltså mina löften. Lätt som en plätt. Eller inte. Men en sak är säker – att jobba med folkbildning förbättrar avsevärt mina chanser att gå i land med åtminstone några av löftena.

I vår lanserar vi nämligen ett nytt koncept – Författarsamtal. Intima möten med författare som jag själv är nyfiken på. Läs om författarna här.

I vår startar dessutom det viktiga projektet Letterbox Club Sverige. Mer om det kan du läsa här.

Genom att erbjuda en mängd olika arrangemang skapar vi mötesplatser för alla, oavsett bakgrund och förutsättningar, och främjar det goda samtalet. Möjlighet att samtala, diskutera och reflektera är avgörande om vi ska lyckas göra världen lite bättre, och det är ingen slump att just det fria ordet är det första som totalitära stater försöker strypa.

Så var det detta med att bli bättre på att ge positiv feedback … Ett uppmuntrande ord, en applåd, en klapp på axeln. Lyfta blicken och se bortom sin egen bubbla. Att det ska vara så svårt. Men jag börjar genast: Hurra för våra fantastiska volontärer som hjälper flyktingar och ensamkommande ungdomar att finna sig till rätta!

Och så skulle jag visst skriva en ny roman också ... Jag kanske kan få återkomma till det?

Annika Estassy Lovén
Avdelningschef SV Stockholm

Foto: Eveline Johnsson