Språkcafé på bibliotek

Vill du träna på att tala svenska? Då kan du anmäla dig till ett av våra språkcaféer som vi anordnar tillsammans med Stockholms stadsbibliotek.

Intresseanmälan för att delta i språkcafé gör du direkt till personalen på biblioteket.

Vi söker volontärer! 

Kan du tänka dig att bli volontär och leda något av våra språkcaféer? Din roll som språkcaféledare innebär bland annat att komma med förslag på samtalsämnen, att se till att ordet fördelas jämnt och att skapa ett bra samtalsklimat.


Vi behöver språkcaféledare som regelbundet vill leda ett språkcafé på egen hand eller tillsammans med någon. Grupperna träffas en gång per vecka. Vi behöver också dig som kan ställa upp som vikarie vid enstaka tillfällen.


Du behöver inte ha erfarenhet av att leda grupper, men du behöver ha ett intresse av att möta nya människor. Studieförbundet Vuxenskolan samarbetar med Stockholms Stadsbibliotek kring språkcaféerna, och erbjuder dig som vill bli volontär en cirkelledarintroduktion. Du får också 20 procent rabatt på en av Studieförbundet Vuxenskolan i Stockholms kurser och en gratis föreläsning per termin. Som språkcaféledare är du och deltagarna dessutom försäkrade på väg till, under och från ett språkcafé.