Lättläst version saknas
Tillbaka

SV Uppsala län inför från hösten 2021 digital rapportering av studiecirklar och kulturprogram via E-tjänst

Från Folkbildningsrådet är det ett krav från 2022 att införa digitala listor och elektronisk signering för studiecirklar och kulturprogram. Syftet är att höja den administrativa kvaliteten hos studieförbunden. SV startar därför upp elektronisk signering av arrangemang redan nu från och med den 16 augusti. Du som ledare eller rapportör av kulturprogram loggar in med personnummer och lösenord, men vid slutsignering används BankID.

Välkommen till SV:s E-tjänst

E-tjänsten är plattform på webben för enklare rapportering och registrering av folkbildningsverksamhet och innehåller olika funktioner, både för ledare och rapportörer, för våra samverkande föreningar och för vår interna administration. Som bonus sparar vi även lite på miljön.

  • E-tjänsten används av våra ledare och rapportörer. Den tidigare e-närvarolistan och e-kulturrapporten har ”flyttat in” i E-tjänsten. Här kan du registrera närvaro samt hantera dina studiecirklar  och kulturprogram via mobil, surfplatta eller dator. Det finns flera smarta funktioner, som att kunna skicka meddelanden till deltagare och bifoga dokument. Om du inte har mobil, surfplatta eller dator kontaktar du oss på SV för mer information.

  • För att använda E-tjänsten behöver du ha ett webbkonto hos oss. SV Uppsala län kommer från och med 16 aug att tilldela dig ett webbkonto i E-tjänst där du ser dina studiecirklar och kulturprogram och hjälpa dig att komma igång. För slutsignering behöver du ett BankID. Om du inte har BankID kontaktar du oss på SV för mer information.

  • Här kan du ta del av instruktionsfilmer och lathundar för att se hur det går till: https://www.sv.se/cirkelledare/e-tjanst/

Utbildning och support för dig som användare

För att ge dig bra förutsättningar och stöd i din administrativa roll erbjuder vi dig som leder en studiecirkel eller rapporterar kulturprogram kontinuerliga tillfällen till utbildning och support i E-tjänst. Vi vänder oss både till dig som för första gången använder E-tjänsten och till dig som redan är användare och vill lära mer.

  • Tillfällen för utbildning och support för digital rapportering med E-tjänst – distans hittar du HÄR
  • Du kan även vända dig till vår support per telefon på 018- 10 23 70

Välkommen till oss på SV!