Esters Musikverksamheter

Esters Musikverksamheter tar varje vecka emot 90-talet deltagare med funktionsnedsättning. Åtskilliga deltar i mer än en cirkel och besöker oss flera gånger/vecka.

All verksamhet sker i grupp: Vi spelar i band, sjunger i kör, spelar med specialanpassade instrument, sjunger sånger till levande komp, mm. Vår verksamhet är nivåanpassad och musikglädjen högst prioriterad.

Vårt mest kända ansikte utåt är Esters Orkester, men vi driver också flera andra band med funktionshindrade deltagare, bl.a. ”Baby Chickens” (pop-rock), ”Phil´s Riders of the Storm” (lite tyngre rock) & Jim Daniel´s (rockabilly). Även vår kör "Esters Stämband" ger varje termin uppskattade konserter för publik samt en årlig adventskonsert.

Att människor med funktionsnedsättning har samma uttrycksbehov och behov av aktiviteter inom musik som andra människor borde vara en självklarhet. Och att alla KAN, på sina egna villkor. Det är grunden för vårt arbete med Esters Musik.

Esters kollage

Esters Orkester
Har i nuvarande sammansättning spelat tillsammans cirka 15 år. Orkestern består av 10 personer även om alla sällan står på scenen samtidigt. Sättningen är: Trummor, elbas, två elgitarrer, akustisk gitarr, slagverk samt en rad sångare.

Orkestern har spelat på en stor rad scener i de mest skiftande sammanhang, både små och stora. Oftast inom Uppsala-Stockholmsregionen men också på andra håll i landet. Esters Orkester ger konserter och/eller spelar till dans. Man har framträtt på allt från födelsedagskalas, privata samkväm, caféer, boende- och firmafester, till krogar, festivaler, kyrkor, danslokaler, kryssningsfartyg, slott & herrgårdar, utomhusscener, radio & TV, mm.

I den stora repertoaren samsas en blandning av 50-, 60- och 70-talsrock & blues, dansbandslåtar och en skvätt svensk visa. Man spelar också en handfull egna sånger.

Esters stämband

Esters Stämband
Är en kör med ca 30 medlemmar, ungdomar och vuxna i alla åldrar. Stämbandet träffas måndagskvällar och är till för dig som älskar att sjunga och gärna gör det tillsammans med andra. Förutom den årliga adventskonserten jobbar kören varje år med ett konsert-tema som framförs för publik i slutet av VT. De teman man hittills genomfört är: Sommarsånger, Gospellåtar, Svenska folkvisor, Schlager 1 & 2, Esters Stämband ”Spår sommarens väder” (sånger om väder), Esters Stämband ”klär på dig” (sånger om kläder), Esters Stämband ”Smörjer kråset” (sånger om mat), Esters Stämband hyllar Robert ”Robban” Broberg samt Esters Stämband sjunger ”Sånger om svenska städer och ställen”. Stämbandet ackompanjeras av en kompgrupp som också består av deltagare med funktionsnedsättning.

Ming-musik

Läs mer HÄR

Våra övergripande mål är:

  • Att erbjuda musikintresserade Uppsalabor med funktionsnedsättning en rik och utvecklande fritid baserad på egen musikalisk gestaltning.
  • Att främja social tillhörighet och gemenskap med konstnärliga aktiviteter inom musikområdet som grund.
  • Att verka för att ge våra deltagare ett ökat individuellt och kollektivt självförtroende, bl a genom musikaliskt utövande grundat på professionella förutsättningar och förhållningssätt.
  • Att aktivt verka för möten mellan människor med funktionsnedsättning och övriga medborgare, syftande till ökad ömsesidig förståelse, delaktighet, ansvar och glädje.

Våra cirklar

Esters Orkester: Vår mest erfarna & kända orkester. Söker fn en duktig klaviaturist. Onsdag kväll.

Esters Stämband: Vår kör, för dig som älskar att sjunga. Har plats för några sångare till. Måndag kväll.

Ming (Musik med specialanpassade instrument): Vi spelar på enkla instrument och sjunger sånger. Alla kan delta!! Måndag, tisdag och onsdag 10-11 + tisdag och onsdag 12.30–14.00.

Sjunga sånger i grupp: Till levande ackompanjemang (inte karaoke) sjunger vi sånger tillsammans. Tisdag och onsdag 12.30–14.00.

Prova på att spela i band. För dig som sjunger eller spelar något instrument och vill prova på hur det känns att spela i band. Torsdag eftermiddag och kväll.

Phil´s Riders: Rockband, spelar tyngre rockmusik. Tisdag eftermiddag.

Baby Chickens: Pop-band. Onsdag eftermiddag.

Jim Daniel´s: Med ett hjärta för rock'n'roll och rockabilly. Söker för närvarande en duktig trumslagare. Måndag eftermiddag.

Jim Daniels

Vill du vara med?
Intresset för våra grupper är stort, anmäl dig därför i god tid. Om vi inte har platser lediga i den grupp du önskar så sätter vi upp dig på köplats.

För bokning av våra band, anmälan till våra cirklar eller mer information, kontakta:

Ted Dluzewski
ESTERS MUSIKVERKSAMHETER
Studieförbundet Vuxenskolan,
c/o Piglet Records
Hågavägen 194, 752 63 Uppsala
Telefon Musikstudio 018-46 00 26
Mobil 070-170 60 02
E-post ted.estersmusik@gmail.com