2024-01-19

Fyra frågor till Emma Karlsson

Nu välkomnar vi Emma Karlsson till Studieförbundet Vuxenskolan Uppsala län. Vi tog chansen att ställa fyra snabba frågor till Emma.

Hur kommer det sig att du sökte dig till Studieförbundet Vuxenskolan?

- Jag tror på varje individs möjlighet att få skapa sitt eget liv och att få bilda sig och vara nyfiken under hela livet. Så när jag såg platsannonsen kändes det som det där jobbet som jag bara måste söka.


Vad gjorde du innan du började hos oss på SV?

- Innan SV har jag jobbat som projektledare inom många olika projekt och med stora och små evenemang. Ett av de stora evenemangen jag har varit med på är Disney On Ice och det är fantastiskt att se den förväntansfulla glädjen hos de barnfamiljer som ska se showen och förtrollas av sagomagin. Jag har också jobbat som verksamhetsansvarig för Pelle Svanslös Hus och under den tiden startade vi upp ”Våga Vara Snäll” som till en början var ett antimobbingprogram utifrån de olika karaktärerna i böckerna om Pelle Svanslös. Vi spelade upp en teaterscen som vi sen stoppade och så fick barnen komma med förslag på hur man kunde spela vidare. Idag är ”Våga Vara Snäll” ett stipendium som delas ut en gång om året.


Hur ser du på folkbildningens roll i dagens samhälle?

- I dagens samhälle är folkbildningen så viktig för samhällsutvecklingen. Jag tror på kraften i varje människa och på rätten till att kunna utbilda sig genom hela livet.


På SV ska du jobba med våra allmänmarknadskurser. Vad tror du krävs för att folkbildningen ska nå ut idag?

- Marknadsföring och relevant content. Att visa att folkbildningen följer marknaden och det som efterfrågas. Visa på möjligheten att det faktiskt räcker med en liten grupp för att kunna starta upp en kurs! Tänk vilka möjligheter det finns!