2024-01-23

Möt Kristina Gissler

Kristina Gissler ser till att lokala röster hörs med Knivsta Voices.

Berätta lite om din bakgrund

- Jag heter Kristina Gissler, är 43 år och kommer från Frösön som ligger utanför Östersund i Jämtland. 

Jag har arbetat som artist och sångerska sedan jag var 20 år och jag har jobbat i både mindre och större produktioner i Sverige och utomlands samt satt upp olika produktioner i Sverige. Under vägen som artist och sångerska har jag utbildat mig till personlig tränare och massör som jag jobbade som i 8 år för att sedan utbilda mig till brandman inom räddningstjänsten där jag arbetat de senaste 10 åren. Att kombinera min roll inom räddningstjänsten och som cirkelledare passar mig utmärkt då jag har stor passion och GLÖD inom mina yrkesval. 


Hur kommer det sig att du blev cirkelledare? 

- När jag startade min kör Knivsta Voices blev jag kontaktad av Studieförbundet Vuxenskolan som ställde frågan om jag ville samarbeta med dem. Det ville jag naturligtvis, och jag blev väldigt glad över frågan då detta samarbete känns helt rätt!


Berätta lite om cirkeln du håller

- Jag leder en kör som heter Knivsta Voices som är en kör för alla. Det innebär att alla som vill vara med oavsett sångbakgrund är välkomna! Det är ingen uppsjungning utan körmedlemmarna får känna in och lära sig vilken stämma som passar dem bäst. Materialet vi använder är eget material då jag arrangerar allt själv för kören till inköpt musik. Sedan sjunger jag in alla stämmor och spelar in dem på piano och lägger allt detta material med text och noter i en app som körmedlemmarna får tillgång till så de kan öva och sjunga när de vill!


Vad är det bästa med att jobba inom folkbildningen?

- Glädjen över att få människor att samlas och skratta och umgås tillsammans! Det slår allt!


Foto: Elin Krångling