Cirkelledare SV Värmland

Här finns samlad information för dig som cirkelledare. Du som cirkelledare är väldigt viktig och betydelsefull för oss. Du blir vårt ansikte utåt och leder cirkeln framåt. Hos oss får du det stöd du behöver för att utveckla din cirkel och som ledare i din verksamhet. SV Värmland anordnar cirkelledarutbildningar för dig som håller eller ska börja hålla i en studiecirkel. Vi anpassar utbildningen efter dig som deltar, beroende på vilka frågor och funderingar du har kring ditt cirkelledarskap. Utbildningarna för cirkelledare består först av en introduktion du får av din verksamhetsutvecklare, sedan följer en grundutbildning del 1 och del 2.

Introduktionsutbildning

Innan cirkeln startar får du en introduktion och praktisk information på ditt lokala SV-kontor av din verksamhetsutvecklare. Du får också gå en digital introduktion via webben på lärplattformen Learnify.

När du gått igenom webbutbildningen avslutar du med att skriva in dina kontaktuppgifter samt vilken SV avdelning du skall leda cirkeln i, så får din avdelning ett mail om att du har genomgått utbildningen.


Klicka här för att komma till den digitala introduktionen


Grundutbildning del 1 och del 2

Grundutbildningen består av två delar. Del ett är digital och du genomför den på egen hand, den tar cirka 1,5 timme om du går igenom alla kapitel på en gång.


Del två är en fysisk eller digital träff tillsammans med andra deltagare. Utbildningen leds av någon av våra duktiga cirkelledarutbildare. Här får du möjlighet att diskutera frågor som dykt upp under del ett och skapa ett kontaktnät med andra cirkelledare som är aktiva i SV Värmland.


För mer information kontakta:

Camilla Eriksson camilla.eriksson@sv.se eller 0565-755 011

Eyad Kadabashe eyad.kadabashe@sv.se eller 054-402 01 40

Bosse Dalmo bosse.dalmo@sv.se eller 054-22 15 42

E-tjänst

Med E-tjänsten kan du hantera dina cirklar och evenemang enkelt via dator, mobil eller surfplatta.

E-tjänsten utvecklas gemensamt för alla studieförbund av bransch- och intresseorganisationen Studieförbunden i Samverkan. 


Vill du bli cirkelledare?

Vi tror att alla människor är bra på något. Kanske bakar du goda småkakor, tar härliga bilder med din kamera, designar appar, binder flugor till fiske eller odlar vackra blomsterodlingar?


Vad innebär det att vara cirkelledare?

Som cirkelledare hos oss har du möjlighet att sprida glädje och engagemang till andra samtidigt som du gör något roligt, meningsfullt och lärorikt. Att vara cirkelledare innebär inte nödvändigtvis att du måste vara proffs på det du lär ut. Däremot krävs det att du har ett genuint intresse för ditt ämne och ett engagemang för att lära ut till andra.


Vi söker cirkelledare både för våra lokala kurser såväl som för våra distanskurser.

Hör av dig till oss så berättar vi mer.