Dansstudion i Arvika - Kom och dansa med oss!

Dansstudion i Arvika erbjuder många kurser med olika dansstilar för barn, ungdom och vuxen. Kurserna är anpassade både för nybörjare och för mer avancerade danselever.

Kursstart sker i början av varje termin

Scrolla ner och se vilka dansstilar vi erbjuder olika dans- och målgrupper.


Övriga upplysningar

Om du dansar fler danser eller är en del av en familj där flera dansar på Dansstudion i Arvika måste du i kommentarsfältet vid anmälan uppge detta för att få flerdans- eller familjerabatt. 


Första tillfället är prova-på.

Vill du inte fortsätta efter första träffen måste du meddela Vuxenskolan och Saga via mail eller telefon:

mail: saga.kihlstedt@sv.se / telefon 0570-71 08 81


Kan du inte närvara på första tillfället på grund av förhinder måste detta meddelas till Saga, annars förlorar du din plats på kursen.


Studieförbundet Vuxenskolan i Arvika/Eda samarbetar sedan 2007 med Dansstudion i Arvika. 

Kurser för barn upp till 11 år

Barndans

Barndans är en fantastisk metod för att utveckla fantasi, konstnärlig uttrycksförmåga, rytmik, smidighet, styrka och koordination. Barnen ges möjligheter att upptäcka och utveckla förmågan till att dansa och uttrycka sig genom den konstnärliga dansen. Dans är ett språk som alla kan utveckla och berikar människan på många plan. Grupper finns för åldrarna 4-5 år samt 6-7 år.


Dansmix

En härlig och spännande chans att få prova på många olika dansstilar samt improvisation och komposition. Uppvärmningen utvecklar styrka och smidighet och lägger en bra grund om du vill utvecklas inom dansen. Du får dansa olika koreografier och utveckla din förmåga att dansa på scen. För åldrarna 8 - 11 år.


Klicka här för att se aktuella kurser från Dansstudion

Kurser för ungdom

Commercial Jazz - för både ungdom och vuxen

Commercial jazz är en vidareutveckling av jazzdans, den ses ofta i shower, musikvideos och på tv. Stilen har mycket fokus på musikalitet, uttryck och självförtroende. Uppvärmningen ger stryka och smidighet samtidigt som du utvecklar din koordination och rytmkänsla.


Modern dans och jazzdans

Ta chansen att testa på de spännande dansstilarna modern och jazz. I den här kursen utforskar vi kroppens möjligheter genom att arbeta med hela kroppen i olika riktningar, olika nivåer - stående, liggande, sittande. Vi söker efter olika kvalitéer och skiftande dynamik i vår dans och arbetar med förflyttningar som utforskar kroppen i rummet. För åldrarna 12-14 år.


Modern/nutida dans nybörjare + fortsättning - för både ungdom och vuxen

Danslektionerna kommer ha ett fokus på dansglädje med en stor portion av den moderna/nutida dansens grunder inom teknik. Vi kommer att jobba mycket med att hitta flöde genom våra rörelser och att bli vän med golvet genom att dansa nära golvet i rullar, hopp och olika tricks. Danstekniken varvas med utforskande av det egna rörelsespråket, samtidigt som vi lär oss olika dansfraser och övningar. Vi kommer att jobba med olika uttryck och musik och söka vår egen kropps vägar och rörelsespråk. Olika inslag från dansakrobatik förekommer.


Showdans

Showdans är en fartfylld dansstil som främst förekommer i shower, musikaler och tv-program. Det är en scenisk dansstil som både utvecklas och influeras av nya stilar, trender och musik. Under 12 tillfällen får du chansen att genom övningar och koreografi utveckla din grundteknik på flera olika sätt. Exempelvis genom att öva på rytm, smidighet, kraft, tyngd och skärpa. Vi kommer träna på kroppsmedvetenhet, koordination, musikalitet, uttryck och energi. För åldrarna 12-14 år.


Streetdance

Streetdance är en dansgenre med olika stilar och uttryck. Den har sina rötter i ungdomskulturen i storstäderna i USA. Det är mycket feeling och attityd och en livsstil för dem som är med och utvecklar dansstilen. Du utvecklar styrka, kroppsmedvetenhet och din musikalitet. 


Klicka här för att se aktuella kurser från Dansstudion

Kurser för vuxen

Balett för vuxna

I den här kursen jobbar vi med balettens grunder, teknik vid stång och olika övningar och dansfraser ute på golvet. Fokus under balett-lektionerna är att vi jobbar inifrån och ut, både genom att hitta och stärka de djupa musklerna, men även att vi faktiskt känner och upplever att vi dansar och därmed uttrycker något. Även som vuxen och nybörjare går det att börja med balett och att jobba med styrka och smidighet. Ålder 20 år & uppåt.


Musikaljazz

Jazz- och showdans med fokus på koreografier till kända musikallåtar! Stilen har mycket fokus på musikalitet och uttryck. Uppvärmningen ger stryka och smidighet samtidigt som du utvecklar din koordination och rytmkänsla. Kursen är en nybörjarkurs, vilket innebär att du inte behöver ha dansat något tidigare. Vi kommer lägga mycket fokus på grundteknik blandat med dansglädje.


Klicka här för att se aktuella kurser från Dansstudion