2024-04-04

Åmåls Fotofest 2024

Mellan 27 april och 4 maj pågår Åmåls Fotofest. Årets Fotofest inleds med vernissage lö 27 april kl. 10-11 i Åmåls konsthall. Invigningstalar gör Urban Jansson, tillförordnad kulturchef i Åmåls kommun.

Fotofesten består av utställningar, föreläsning, Nattfoto och Fotomaraton. Allt är gratis att delta på, men passa gärna på att köpa lotter och stöd Fotofestens fortsatta arbete.


Efter vernissage finns det möjlighet att kika på de övriga utställningarna i Gamla kyrkan och hos BYCAZANDRA.


Invigningslördagen avslutas med en föreläsning av Martin von Krogh en av de två huvudfotograferna i Konsthallen. Martin är en svensk dokumentärfilmare och fotograf som bor i Sverige och arbetar Internationellt. Hans genombrott kom 2004 efter att ha dokumenterat den fruktansvärda förstörelsen och efterdyningarna av tsunamin i Thailand. Bilderna publicerades i Sveriges största tidning Expressen, samt många internationella publikationer, och vann flera priser. Han har dokumenterat de flesta moderna konflikter och naturkatastrofer runt om i världen. Han har arbetat bla. med USA Today, Newsweek, Marie Claire och Sunday Times. 2008 började han lära sig filma och gjorde en dokumentär om Cinema Pameer i Kabul. Martin har vunnit många priser för sina bilder och både publicerat och ställt ut dem runt om i världen, nu ställer han ut i Åmål. Ta möjligheten att höra honom berätta om sitt fotograferande!


Utställningar:

Konsthallen: Ralph Nykvist och Martin von Krogh

Gamla Kyrkan: Utställning av och med 25 fotografer samt barn från Edsleskogs skola och barn från Kristinebergs förskola.

BYCAZANDRA: Tony Berg


För att se hela programmet och se mer av vilka fotografer som deltar gå in på Åmåls Fotofest Facebooksida, här ser du också information om kringaktiviteterna.


Vernissage

Utställningar

Fotomara

Workshop Nattfoto med Anders Nilsson

Föreläsning med fotografen Martin von Krogh


Välkomna till Åmål!

Arrangörer för Åmåls Fotofest: Åmåls Fotofest Ideell förening och Studieförbundet Vuxenskolan med stöd från FÅC och Åmåls kommun.


Foto: Ralph Nykvist London 1972