2024-03-11

Funkisbåten 6 februari 2024

En resa för personer med intellektuell funktionsnedsättning

Funkisbåten är en dagskryssning tur och retur mellan Göteborg och Fredrikshamn. Det är tredje gången Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar det här evenemanget och intresset att åka med är stort. På den här resan deltog 372 personer och det blir extra roligt med så många. Deltagarna kom från Mellerud i norr och Mölndal i söder. Vi hade dessutom två bussar som plockade upp personer från norra delarna av vårt upptagningsområde, vilket var otroligt uppskattat.


Ombord på båten åt vi både frukostbuffé och lunchbuffé. Vi dansade dans till liveband och provade på speeddejting. Det var super och ett trettital personer fick prata med varandra. Deltagarna fick ett manus med frågor som de kunde ställa. Vi vet inte om det blev någon kärlek men lite flört blev det.  


Vi hade prova-på workshops, en berättarverkstad, där deltagarna berättade fritt från en bild, och sittgympa tillsammans med Malou. På eftermiddagen fick den som ville prova dans ihop med Goa Gänget och sist ut för dagen var information om Min säkerhet. Under dagen kunde deltagarna få ansiktsmålning, nagellack, handla i butiken eller bara mysa runt.  


När vi vid 17-tiden gick av båten var de stående frågorna:

− Kommer vi åka igen?

− När åker vi igen?


Svaret:

− Självklart åker vi igen!

− Den 1 oktober är det dags för Funkisbåten och det är viktigt anmäla sig i god tid för det kommer antagligen bli fullbokat.


Temat nästa gång är Musik.