2022-12-09

God jul & ett gott nytt 2023

2022 går mot sitt slut. Åter ett omtumlande och ovanligt år.

2022 går mot sitt slut. Åter ett omtumlande och ovanligt år. Den 9 februari upphörde de flesta pandemirestriktionerna – och den 24:e samma månad invaderade Ryssland Ukraina. Ännu en chockvåg sköljde över världen.


I krigets spår utsätts kvinnor och flickor för grova sexuella övergrepp. Det råder enorm brist på mödravård, preventivmedel och abortvård. 


Vi har i år därför valt att ge en julgåva till livräddande nödpaket och akuthjälp i Ukraina genom RFSU och deras paraplyorganisation International Planned Parenthood Federation (IPPF). IPPF riktar sina insatser mot de grupper som är särskilt utsatta: gravida, utsatta för könsbaserat våld, kvinnor med spädbarn, HBTQI-personer, ungdomar och etniska minoriteter (som exempelvis romer).  


Vi känner att det är en julgåva att vara stolt över, i Studieförbundet Vuxenskolans värdegrund hävdar vi principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga rättigheterna – och hit hör sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter.  


Låt oss hoppas på en fröjdefull jul och ett riktigt gott nytt år!  Tack för dina insatser för Studieförbundet Vuxenskolan Väst!


Läs mer Folkhälsomyndighetens sida om SRHR: www.folkhalsomyndigheten.se/livsvillkor-levnadsvanor/sexuell-halsa-hivprevention/sexuell-och-reproduktiv-halsa-och-rattigheter/ 


RFSUs hemsida:  www.rfsu.se/engagera-dig/vara-kampanjer/akutinsamling-till-ukraina/ 


IPPFs hemsida:  www.ippf.org/