2024-04-19

Så hanterar vi hjärnans superkraft: NPF i arbetslivet!

Den 21 maj erbjuder vi en föreläsning om NPF på arbetsplatsen med Andreas Svensson på Bohusläns museum.

Enligt en rapport från Arbetsförmedlingen är personer med NPF oftare överkvalificerade för sina jobb eller underutnyttjade, vilket understryker behovet av ökad medvetenhet och anpassning på arbetsplatserna, menar Anna Sellén, SV Väst.

 

NPF står för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och är ett samlingsnamn på flera diagnoser. NPF beror på hur hjärnan arbetar och fungerar. Personer med NPF kan ha svårigheter på arbetsplatsen med kommunikation, social interaktion, flexibilitet, sinnesintryck, organisation, stresshantering och anpassning av arbetsmiljön.

 

Förståelse, anpassningar och stöd från arbetsgivare och kollegor är viktiga för att hantera dessa utmaningar, framhåller Anna.

 

För att lyfta dessa angelägna frågor har SV bjudit in Andreas Svensson, specialpedagog och NPF-konsulent, till en inspirerande och vägledande föreläsning på Bohusläns museum den 21 maj. Anmäl här

 

Anna Sellén på SV Väst avslutar:

Vår förhoppning är att locka deltagare från olika sektorer och branscher, inklusive HR-professionella, chefer och anställda, med en önskan att öka förståelsen och förbättra arbetsmiljön för personer med NPF. Genom att erbjuda insikter, strategier och praktiska verktyg hoppas vi på att föreläsningen ska inspirera till att skapa en inkluderande och stödjande arbetsplatsmiljö för alla.