2023-02-13

Vår framtid

Är det redan slut, kan vi inte fortsätta och prata om alla de 17 målen i Agenda 2030? undrade deltagarna när studiecirkeln om de Globala målen för hållbar framtid hade sin sista sammankomst.

Under fem tillfällen har det diskuterats hur vi kan påverka vår framtid och framförallt att vi kan påverka den. Det lilla jag som individ kan göra för miljön och andra människor har betydelse, för om alla tänker så blir det en bättre jord att leva på och den kommer hålla länge till.


Tillsammans kan vi påverka både nationellt och globalt. -Det handlar om att förstå att allt hänger samman, säger en deltagare.  


Vi borde vara med på TV

Vid första träffen pratades det om FN, de globala målen och deltagarna valde ut några rubriker som de fördjupade sig i vid följande träffar. Det har pratats om att ingen ska behöva vara fattig eller behöva vara hungrig, om god utbildning för alla och anständiga anställningsvillkor, om hälsa och välbefinnande, fredliga samhällen men även om hållbar energi och klimatförändringar. Och när gruppen pratade om just klimatförändringar tyckte en av deltagarna att detta borde tas upp i TV av oss som gick cirkeln. - Vi var så kloka tillsammans och det är fler som behöver bli det.  


En lärorik cirkel

Deltagarna är helt överens om att det har varit spännande, intressant och lärorikt med mycket bra information. En liten och härlig grupp personer med intellektuell funktionsnedsättning med så kloka tankar och idéer för en hållbar värld, tänk om fler kunde tänka så.