Passion för livet

Vill du vara med och inspirera seniorer till positiva livsstilsförändringar och ett meningsfullt, hälsosamt liv? Bli handledare för ”Passion för livet”!

Vad är passion för livet?

Passion för livet handlar om att bryta invanda mönster, bli medveten om förbättringar, gå från ord till handling och göra förändringar i det egna livet som gör skillnad.

Programmet Passion för livet riktar sig till seniorer som tillsammans med andra seniorer träffas vid 6-8 tillfällen (kallade livscaféer) med olika teman och under ledning av en-två utbildade handledare (även kallade livscoacher). Mellan caféerna provar deltagarna att göra egna förändringar utifrån det aktuella temat, stora som små. Att gå från ord till handling och ändra livsstil. Verksamheten kommer bedrivas i cirkelform. 


Teman: 

  • Naturligt åldrande
  • Fysisk aktivitet
  • Förebygga fall
  • Mat och dryck
  • Social gemenskap
  • Läkemedel
  • Annat

Att träffas tillsammans och lära sig mer om hur man kan förbättra sin hälsa möjliggör inte bara ett friskare liv utan ger även trevligt umgänge.

Passion för livet bygger på ett väletablerat koncept från Region Jönköpings län. 


En viktig princip för Passion för livet är att seniorer själva äger kunskap, kan själva och tillsammans med andra göra förändringar i sin livsstil.

Bli handledare

Vi söker handledare till grupper som vi tänker starta i våra lokaler i centrala Umeå, men även dig som skulle vilja starta i din bostadsrättsförening, i din by, din förening eller annan plats/sammanhang där just du befinner dig. Eller varför inte tillsammans med dina vänner hemma?

Uppdraget är ideellt. Det krävs inga förkunskaper i ämnet. Du binder inte upp dig på ett visst antal grupper.


Utbildning

Utbildning för handledare sker flera gånger per år i Umeå. 

Vid intresse, kontakta malin.gruffman@sv.se, 072-5954926 (om jag inte kan svara, lämna gärna ett meddelande så ringer jag upp!)

Deltagande

Vill du inte bli handledare, men gärna deltagare. Anmäl intresse till malin.gruffman@sv.se eller 072-5954926 så återkommer vi när vi kan starta en grupp.