SV Västmanland Musikverksamhet

Musik är en av de största delarna i Studieförbundet Vuxenskolan Västmanlands verksamhet. Vi är stolta över våra två välutrustade musikhus i Västerås, där vi erbjuder en mängd möjligheter för musikentusiaster. Hos oss kan du inte bara få tillgång till replokaler, utan även låna PA-system, instrument och delta i spelningar på festivaler. Vi erbjuder löpande kurser i instrument såsom gitarr, piano, trummor och munspel. Dessutom kan du lära dig att arbeta i en digital musikstudio för inspelning och musikproduktion. Hos oss finns även möjligheten att hyra en fullt utrustad replokal för band, föreningar och organisationer som saknar egna utrymmen. Välkommen att utforska vår musikverksamhet och låt din musikaliska kreativitet blomstra hos oss på Studieförbundet Vuxenskolan Västmanland!

Låt oss hjälpa dig utvecklas

Runt om i Västmanland hjälper vi cirka 110 musikgrupper med bland annat:


 • Lokaler: replokaler, danslokaler, hiphopstudios m.m.
 • Studioinspelningar
 • Livespelningar
 • Saker som t.ex. trumpinnar, strängar, plektrum m m
 • Kurser och utbildningar inom allt från musikbranschen till instrument.
 • Rock- och Hiphopskolor
 • Hyra av fullt utrustad replokal för liveband


för mer information, hör av dig till Pelle Saether,

mail:  pelle.saether@sv.se

tel: 010-410 12 05. 

Lär dig arbeta i en digital musikstudio

Har du alltid drömt om att kunna göra din egen musik? Att spela in dina egna låtar och att kunna släppa dem på webbtjänster som spotify, iTunes och youtube?


Vi hjälper dig hitta kurserna som ger dig en skjuts in i artistlivet och där du får lära dig från grunden hur en digital musikstudio fungerar och hur du arbetar i den.


Starta utan förkunskaper eller utveckla ditt redan befintliga kunnande inom områden som:


 • Musikproduktion
 • inspelningsteknik
 • Mixning
 • Mastring
 • Utrustning


för mer information, hör av dig till Pelle Saether,

mail:  pelle.saether@sv.se

tel: 010-410 12 05. 

KULtura Surahammars Kulturskola

KULtura är ett samarbetsprojekt mellan Studieförbundet Vuxenskolan, ABF Västra Västmanland, Surahammars kommun och Folkets Hus i Surahammar. Verksamheten bedrivs i Folkets Hus och vänder sig till dig som är mellan 6 och 19 år.


KULturas målsättning är att genom långsiktig samverkan erbjuda barn och ungdomar i Surahammars kommun möjligheter att på sin fritid utveckla sina intressen, kunskaper och färdigheter inom kulturens olika områden som ex. piano, sång, keyboard, trummor mm.


All verksamhet sker i cirkelform. Cirklarna startar vid fulltecknad grupp.


Se alla kurser vid KULTura här.


Vill du veta mer om vår verksamhet vid Kultura,

kontakta Pelle Saether, 

mail: pelle.saether@sv.se

tel: 010-410 12 05. 

Lär dig ett instrument

Utforska din musikaliska talang och låt den blomstra hos Studieförbundet Vuxenskolan Västmanland!


Våra kurser i instrumentlära, sång och andra musikämnen erbjuder en unik möjlighet att utveckla dina färdigheter och upptäcka nya passioner. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren musiker, så finns det något för alla i vår mångsidiga kursutbud.


Ta del av vår professionella handledning, inspirerande gemenskap och möjlighet att uttrycka dig genom musiken. Anmäl dig idag och låt oss tillsammans skapa vackra harmonier och minnesvärda musikaliska stunder!


Klicka på länken och se hela vårt utbud inom musikverksamheten. (listan uppdateras löpande så se till att kolla av med jämna mellanrum).