Starta en Studiecirkel

Att starta en studiecirkel kan vara både roligt och lärorikt! Genom att dela dina erfarenheter och idéer med andra deltagare kan du lära dig mer om ett ämne och samtidigt utveckla dina sociala färdigheter. Gemenskapen som skapas inom gruppen är ovärderlig och kan leda till nya spännande möjligheter.

Starta en egen studiecirkel

Starta en egen studiecirkel! Hör av dig till oss med ditt förslag till cirkelämne. SV hjälper er med lokal och studiematerial.


Är ni ett gäng kompisar som brinner för ett speciellt ämne som passar bra, så hjälper vi gärna till. En av er håller ihop gruppen som cirkelledare. Genom oss får ni pedagogisk hjälp, stöd med lokal, studiebesök och studiematerial. Eller så kanske vi kan ordna den ledare ni behöver.

Eftersom ni sköter studiecirkeln själva betalar ni inga deltagaravgifter. Exempel på cirkel kan vara ett rockband, odlingsgrupp eller en bokcirkel.

För att dra igång en egen studiecirkel gäller bl.a. följande:

  • att ni är minst 3 och maximalt 20 deltagare i studiecirkeln inklusive cirkelledaren 
  • att ni träffas vid minst tre tillfällen
  • att det sammanlagda antalet cirkeltimmar är nio eller fler


Fysiska träffar, distans eller både och

En studiecirkel kan vara enbart fysiska möten, en kombination av fysiska möten och distansstudier eller genomföras helt och hållet på distans.


Kontakta oss!

Vill du ha vår hjälp med att starta en studiecirkel eller har du frågor och funderingar? Du hittar oss här! 


Vill du veta hur det är att vara cirkelledare eller få stöd och utbildning, kan du läsa mer om det på Cirkelledarnätet!


Just nu letar vi efter Cirkelledare

Vi söker nu fler cirkelledare som vill hålla i studiecirklar inom en rad olika ämnen.

Vill du dela med dig av din kunskap och passion till andra? Då är det kanske dig vi söker! Studieförbundet Vuxenskolan Västmanland är i behov av engagerade cirkelledare för att leda studiecirklar inom en mängd olika ämnen.


Vi söker efter cirkelledare inom populära språk som spanska, tyska, italienska och franska, men även inom en rad andra spännande områden. Det kan vara digital teknik, bildredigering med program som Photoshop och Illustrator, AI (artificiell intelligens), trädgård och odling, matlagning, chokladkurs, glasfusion och mycket mer.


Som cirkelledare får du möjlighet att forma och leda studiecirklar enligt dina intressen och expertis. Det är ett givande uppdrag där du får dela med dig av din kunskap och inspirera andra till lärande och utveckling. Du får dessutom en cirkelledarutbildning när du blir cirkelledare hos oss.


Om du brinner för att lära ut och vill vara en del av vårt dynamiska team, kontakta oss för mer information om hur du kan ansöka till rollen som cirkelledare. Tillsammans kan vi skapa meningsfulla och berikande studiecirkelupplevelser för alla deltagare.Det går även bra att ringa vårt kundcenter på 021-128085 eller maila till specifik personal som arbetar i området där du bor.


Välkommen att bli en del av Studieförbundet Vuxenskolan Västmanland och bidra till en ökad kunskap och gemenskap!