Här hittar du föreningsboxen

- din vägvisare i föreningslivet!

Ny i föreningslivet?

Grundmaterialet i boxen är till för dig som vill starta en förening, nyss blivit medlem eller fått ett styrelseuppdrag i en ideell förening. Du kan gå igenom materialet på egen hand eller starta en studiecirkel kring det. För dig som redan har föreningskunskap men behöver hjälp att komma vidare finns verktygslådan!

Studiecirkel på en plats eller online?

En studiecirkel för att gå igenom materialet och diskutera tillsammans med andra som är nya i föreningslivet är en bra start. SV hjälper till med detta! Och finns inte tillräckligt med deltagare där du bor kan du självklart även vara med på distans.

Digital cirkel passar mig!

Hitta i boxen på egen hand

Du kan gå igenom hela materialet i vår ordning genom att använda de gröna pilarna längst ner på varje sida. Men du kan också bläddra fritt bland avsnitten via menyn om du letar efter något särskilt!

Dyk in i boxen här

Verktygslådan

Behöver din förening hjälp att utvecklas? SV hjälper gärna till i den processen! Här hittar du mer information och verktyg!

Vi behöver nya verktyg!

Vanliga föreningsfrågor

Här kan du hitta svaren på de vanligaste föreningsfrågorna. Har du en annan fråga? Kontakta ditt närmaste lokala SV-kontor - där finns hjälp att få!

FAQ här!

Hjälp och stöd

Ibland kan man känna sig ensam i sitt föreningsarbete. Då kan olika ifyllbara mallar för olika möten och checklistor vara till hjälp. 

Mallar hittar du här!

Föreningsboxen kontaktpersoner


Vill du ha mer information?

Det kan du hitta hos ditt lokala SV.

Till SV Lokalt

SV och föreningar

För frågor om SV och föreningar

info@sv.se 08-587 686 00