Virtuell hembygd

leaderlogga.jpg

Många hembygdsföreningar uttrycker ett behov av att dokumentera hembygden och den tekniska utvecklingen som har skett möjliggör nya lösningar genom virtuell teknik. Genom att nyttja tekniska möjligheter kan efterlevande men också omvärlden uppleva en väldigt verklighetstrogen bild av det kulturarv och historia som vi har idag och som vi har haft. Ytterligare dimension som projektet beaktar är att människor blir äldre och begränsas i viss mån att komma ut och uppleva platser. Att få uppleva lokala platser i betydelsefulla miljöer på ett verklighetstroget sätt kan höja livskvaliteten menar sökande. Syftet med projektet är att dokumentera den lokala hembygden och kulturarvet samtidigt som hembygdsrörelsen får bättre digital kunskap.

Bläddra i höstens studieprogram

Startar snart

 • Cheerleading tävlingsförberedande, 10-14 år

  Ort Växjö
  Pris 2000 Kr
  Start 2022-09-28
  Läs mer
 • Släktforskning fortsättning

  Ort Växjö
  Pris 800 Kr
  Start 2022-09-29
  Läs mer
 • Släktforskning grund

  Ort Växjö
  Pris 800 Kr
  Start 2022-09-29
  Läs mer
 • Schack för nybörjare

  Ort Älmhult
  Pris 0 Kr
  Start 2022-09-30
  Läs mer
 • 10-gångerskurs Pyttebalett, 5 år

  Ort Växjö
  Pris 1000 Kr
  Start 2022-10-02
  Läs mer
 • Inspirationskväll "Att skriva en novell"

  Ort Växjö
  Pris 350 Kr
  Start 2022-10-03
  Läs mer

Handpappersbruket i Lessebo

Här tillverkas sen mer än 300 år handgjort papper. Papper med struktur och själ, med eller utan vattenmärke. Papper som använts till avtal och priser, romaner och akvareller. I den vackra byggnaden är förutom tillverkningen även ett café inrymt. Här kan du få småländsk ostkaka eller en glass i solen. Aktiviteter av olika slag arrangeras hela året.

Papperspyssel, workshops, barnaktiviteter och guidade visningar. I shopen kan du handla vårt papper men också litteratur av lokala författare och konsthantverk från trakten. På nedre våningen samsas papperstillverkningen med konstutställningar och konserter.  1,2 km från Lessebo Handpappersbruk ligger Lessebo Camping med 22 platser med el och flera platser utan el. Frukostpaket erbjuds på handpappersbruket där receptionen ligger.

Varmt välkommen att besöka oss.

Mer info om Bildningsbruket, öppettider och webshop  hittar du på www.lessebohandpappersbruk.se och www.lessebohandmadepaper.com

Mer info