SVs föreningsakademi - Valberedning - Kalmar

Information

Information
Föreningsakademin vänder sig till dig som är aktiv en styrelse i en förening som samarbetar med SV. Under 2024 fortsätter vi att utveckla vår Föreningsakademi för dig och din förening.

Kursinnehåll:
Tre träffar om föreningens roligaste men kanske svåraste uppdrag – valberedarens! Utbildningen varvar föreläsning med gruppdiskussioner. Som deltagare får du med dig mallar och checklistor som du kan använda i ditt fortsatta arbete.

Innehåll:
- Valberedningens roll och ansvar.
- Valberedningens årshjul och samverkan med andra funktionärer
- Fem steg till ett lyckat valberedningsarbete
- Planera, inventera, intervjua, besluta, presentera
- Checklistor och konkreta verktyg kopplade till de olika stegen

Valberedningens utmaningar när ingen vill sitta i styrelsen, det är omöjligt att hitta en ordförande eller funderar ni på att inte föreslå en person som vill sitta kvar till omval?

Hur säljer du in uppdraget till en tänkt styrelsekandidat på bästa sätt?

Förkunskaper:
Denna utbildning vänder sig till dig som sitter i en styrelse, är förtroendevald eller medlem i en av alla de föreningar som har samarbetsavtal med SV Kalmar län.

Material:
Utbildningarna i Föreningsakademin genomförs enligt vårt folkbildningskoncept "Lokalt digitalt" som bygger på att man möts lokalt med en lokal samtalsledare i ett arrangemang som knyts ihop med en digital livesänd föreläsning. Det gör att alla grupper får del av föreläsningen och dessutom kan genomföra dialogen kring föreläsningen i det lokala mötet på plats. Det går också att genomföra utbildningstillfällena helt digitalt för de som vill. Kontakta din lokala avdelning och verksamhetsutvecklare för att få länk.

Lokal:
SV Kalmar, Polhemsgatan 16. Platserna är begränsade. Vid fullt anmäl gärna reservplats isf kanske vi kan ordna med större/annan lokal. Information om ev ändring meddelas.

Utbildare:
Erika Olsson, Vreta Ord&Jord, är med online

Lokal samtalsledare och kontaktperson i Kalmar:
Sandra Andersson
sandra.andersson@sv.se
070-455 25 18

Startdatum:

2024-10-08

Tid:

18:30 - 21:00

Antal tillfällen:

3

Veckodag:

Tis

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

51825

Plats:

SV Kalmar Polhemsgatan 16 39239 Kalmar

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kalmar län